Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 18:02

Αγρίνιο: «Ναι στη μεταφορά στην Πάτρα, όχι στην αλλαγή της φύσης του Τμήματος», λένε οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζητούν την απόσυρση του σχεδίου Γαβρόγλου

Τη συγχώνευση του τμήματος Διαχείρησης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που εδρεύει στο Αγρίνιο, με το Ιστορικό Αρχαιολογικό της Πάτρας και την παράλληλη μεταφορά του τμήματος στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προβλέπει μεταξύ πολλών άλλων το σχέδιο Γαβρόγλου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα σχέδιο που βρίσκει όμως εντελώς αντίθετο τον Φοιτητικό Σύλλογο του τμήματος που εδρεύει στο Αγρίνιο. Οι φοιτητές θέλουν μεν τη μεταφορά τους στην Πάτρα, αλλά δεν αποδέχονται καμία αλλαγή στη «φυσιογνωμία» του τμήματός τους και φυσικά ούτε τη συγχώνευση με το Ιστορικό-Αρχαιολογικό.

«Το τμήμα μας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, με αυτό της υβριδικής φύσεως καινοτόμο γνωστικό αντικείμενο, μέσω του οποίου, καλλιεργεί και προάγει τη γνώση για την πολιτισμική κληρονομιά και τη διαχείρησή της και παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την κατάρτισή τους για επαγγελματική και επιστημονική σταδιοδρομία στο γνωστικό αντικείμενο που αφορά στον αρχαιολογικό πλούτο της χώρα, από την Αρχαιότητα έως σήμερα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές, κοινοποιώντας και σχετική πιστοποίηση που έχει λάβει το προπτυχιακό υοθ Τμήματος , έως το 2023, βάσει της οποίας το Πρόγραμμα του τμήματος συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και της Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαικού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Δείτε το σχετικό έγγραφο και την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου:

 agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 448 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.