Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 12:58

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδρίασε έκτακτα χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις σχετικά με τον υπο διαμόρφωση ακαδημαϊκό «χάρτη» στη Δυτική Ελλάδα.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «…η παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο της υπεράσπισης του αυτονόητου για το μέλλον της ακαδημαϊκής αυτάρκειας της πόλης….Δεν επιζητούμε τίποτε λιγότερο από αυτό που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας εξήγγειλε και υποσχέθηκε στο Αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας».

Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων καθώς επίσης εκπροσώπων φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι:

  1. Εμμένει στις θέσεις του όπως αυτές εκφράσθηκαν στο ψήφισμα που εκδόθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 35/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  2. καταδικάζει την υποστελέχωση των ήδη υπαρχόντων λειτουργούντων τμημάτων στο Μεσολόγγι.
  3. Καταδικάζει τη στάση του κ. Υπουργού Παιδείας, ο οποίος αρνείται να συζητήσει με μια ολόκληρη κοινωνία και ν’ ακούσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς σχετικά με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο.
  4. Καταδικάζει τη στάση των κ.κ. Βουλευτών του νομού Αιτωλ/νίας, οι οποίοι δεν παρίστανται σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας.
  5. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο όπως με απόφασή του προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων της πόλης, εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και εκπρόσωπο των φοιτητών. Η ανωτέρω επιτροπή άμεσα θα επισκεφθεί τον κ. Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις και απόψεις της, όπως αυτές εκφράζονται από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καθορίσει και την περαιτέρω στάση μας.
  6. Να ακολουθήσει ενημέρωση των υπεύθυνων τομεαρχών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις θέσεις του Δήμου μας, πριν την επεξεργασία και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου με απόφασή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, σε εφαρμογή της παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκρότησε την Επιτροπή η οποία θα μεταβεί την προσεχή Τετάρτη 27 Μαρτίου στο γραφείο του κ. Υπουργού Παιδείας προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις και προτάσεις της σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστηκε 518 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.