Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 23:38

Άρτα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο αφιερωμένο στην Κοιλάδα του Αχελώου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16.3.19  στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας  εκπαιδευτικό σεμινάριο για την πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία με μια ενότητα αφιερωμένη στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν η αναζωογόνηση αυτής της Κοιλάδας και αναλύθηκε από την Παρθενία Χαρίτου (δείτε φωτο στο τέλος του άρθρου). Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι "Ο Αχελώος"  

Ως φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), θεωρούνται όλοι οι φορείς κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί, τυπικοί και άτυποι, υπό σύσταση και υφιστάμενοι, μονοπρόσωποι και πολυπρόσωποι που δραστηριοποιούνται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά στις: εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.), παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, μουσική κλπ), λιανικό εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, δημιουργία και εμπόριο προϊόντων λαϊκής τέχνης και παράδοσης υψηλού αισθητικού ή συμβολικού χαρακτήρα που η χρήση τους αποσκοπεί στον ερεθισμό των βιωματικών αντιδράσεων του καταναλωτή. εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product design, web design κλπ.), αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, βιβλιοθήκες και μουσεία οπτικοακουστικά, αλλά και ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις, κατασκευές, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφήμιση κ.ά.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου περιελάμβανε: παρουσίαση του τρόπου δημιουργίας, οργάνωσης και λειτουργίας των Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) καθώς και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με αυτούς, καλών πρακτικών από εγχειρήματα και εφαρμογές της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), τη δυναμική και την προοπτική της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας στην Ήπειρο με μια εξωστρεφή προσέγγιση, σύγχρονων τεχνολογιών – εργαλείων που αξιοποιούνται από την ΠΔΒ όπως η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα, Στρατηγικές & Τακτικές Προώθησης – Προβολής της πολιτιστικής δημιουργίας μέσω Social Media, Μεθοδολογίες, Πρότυπα και Πρωτόκολλα ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης πολιτιστικού αποθέματος κλπ.

Τα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου
για την περιοχή του Ορεινού Βάλτου είναι: Το Αυλάκι, τα Βρουβιανά, τα Πηγάδια, το Περδικάκι και το Τρίκλινο (Γέφυρα Τατάρνας).
Για την Ευρυτανία είναι: Το Νέο Αργύρι, η Δαφνούλα, τα Τοπόλιανα, η Βαλαώρα, η Σιβίστα και Χρίσοβα.
Για την Άρτα είναι: Πηγές, Μηλιανά, Μεγαλόχαρη και Μεσόπυργος.
Για την Καρδίτσα είναι: Πετρωτό, Βραγκιανά, Καταφύλλι και Αργύρι.
 
πηγή: aetostz.blogspot.gr
 
Δείτε και το σχετικό βίντεο απο την τηλεόραση του arttv.gr
 
 
 
 
 
Διαβάστηκε 695 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 09:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.