Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 23:02

Αγρίνιο – «5η ελαία: Η διαχρονική αξία της ελιάς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) σήμερα απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Η διαχρονική αξία της ελιάς» στο πλαίσιο του θεσμού ἐλαία που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τη συνεργασία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.

Αμέσως μετά στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου εγκαινιάστηκε η έκθεση “ἐλαία” με έργα σημαντικών δημιουργών καθώς και το εικαστικό και εποπτικό έργο του Εμμανουήλ Βάθη από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα έργα σημαντικών δημιουργών εμπνευσμένα από το ιερό δένδρο που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές του Χρ. Μποκόρου, του Φ. Μαστιχιάδη, του Κ. Παπανικολάου, του Άγγ. Παναγιωτίδη, του Κ. Περιβολάρη, του Ν. Στρατάκη, του Π. Φειδάκη, του Χρ. Γαρουφαλή, του Ν. Φλέσσα, του Δ. Παπατρέχα, του Ηλ. Παπανικολάου και του Δ. Ταλιάνη.

Η έκθεση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 5ης “ἐλαίaΕκπαιδεύοντας ελαιοκομικά –ο δρόμος της ελιάς” που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου.

Διάρκεια: έως 17 Μαΐου 2019.

Ώρες επισκέψεων:

Τρίτη – Σάββατο 10:00 πμ – 13:30 μμ και 18:00 μμ – 21:00 μμ

Κυριακή: 11:00 πμ – 14:00 μμ,  Δευτέρα & αργίες κλειστά

Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 613 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.