Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:07 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 19:33

Διακρίθηκαν οι μαθητές του Αγρινίου και στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 μαθητών και 454 ομάδων δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 με την πραγματοποίηση του μεγάλου Τελικού στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Κηρύσσοντας την έναρξη του Τελικού, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τους μετέχοντες γνήσιους εκφραστές του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «αριστείας». Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την ανακοίνωση των θεμάτων, συνεχίστηκε με πέντε μήνες εντατικής δουλειάς, κορυφώθηκε με τους 13 προκριματικούς διαγωνισμούς και ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο Τελικό.

Τα τρία δημοτικά σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας (Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς, 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου) μετά την επιτυχία τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 16 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν στον τελικό και εκπροσώπησαν επάξια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατακτώντας σημαντικές θέσεις και επαίνους.

Το  7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με την ομάδα roboteens  και το project «Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων» κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης κατακτώντας την ένατη θέση.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Κατσαδούρου Χριστίνα, Λύρο Κωνσταντίνο, Αντωνίου Βαρβίνα, Μουρούκο Παναγιώτη, Καψάλη Σταυρούλα, Αποστολόπουλο Ευάγγελο και προπονητή τον κ. Φραγκόπουλο Γεώργιο.

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με την ομάδα 17th Robo-Kids και το project AIOLOS «Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε…» απέσπασε έπαινο καλύτερης ιδέας που έχει ή/ και θα έχει εφαρμογή στο μέλλον.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Αγγέλης Χαρίλαος, Δρούγας Χριστόφορος,  Ευθυμίου Παναγιώτης, Κορδάτου Ευρύκλεια, Μπαζώνη Μαρία και Τσιλιμίγρας Ανδρέας. Τους μαθητές προπόνησαν οι:  Καραχρήστος Χριστόφορος και Ράπτης Δημήτριος  Οι μαθητές κατασκεύασαν κινητή ανεμογεννήτρια με τη δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως.

Τέλος, το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς με την ομάδα «Το νησί του Αιόλου» που αποτελούνταν από τους μαθητές: Αλεξανδρή Ιωάννα, Βαγενά Φρειδερίκο, Ζησιμόπουλο Αριστείδη, Λαγάκη Οδυσσέα, Λέζι Ειρήνη, Μπεσίρη Θοδωρή και προπονητή τον Πλαστήρα Βασίλειο απέσπασε θετικές κριτικές.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1161 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 13:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.