Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:16 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 19:23

Boυλευτές ΣΥΡΙΖΑ: μικροψυχία το να υποβαθμίζεται η συζήτηση στον τόπο της μελλοντικής έδρας της Γεωπονικής Σχολής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ικανοποιημένοι με το σχέδιο Γαβρόγλου για τον ακαδημαϊκό χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία εμφανίζονται οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα οι κκ. Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου  επιχειρούν να διασκεδάσουν τις φήμες για παρασκηνιακές συγκρούσεις αναφορικά με την έδρα της Γεωπονικής Σχολής.

Σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν πως « απέναντι σε εξελίξεις τόσο σημαντικές για το παρόν και το μέλλον του νομού μας, θεωρούμε τουλάχιστον μικροψυχία το να υποβαθμίζεται και να εξαντλείται η όλη συζήτηση στον τόπο της μελλοντικής έδρας της καινούργιας Σχολής. Ένα ζήτημα, που θα αντιμετωπισθεί ώριμα στον κατάλληλο χρόνο και με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν ανήκουμε σε εκείνους που επένδυσαν την πολιτική τους σταδιοδρομία στην κολακεία του τοπικισμού. Δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Και όσοι ανακαλύπτουν δήθεν διαφορές μεταξύ των βουλευτών, θα πιούν ένα ένα τα πικρά ποτήρια, μαζί με εκείνους που βλέπουν να διαψεύδονται οι ελπίδες τους για διάλυση κάθε πανεπιστημιακής δομής στην Αιτωλοακαρνανία. Ό,τι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε με αγώνα και θα ριζώσει, είτε το θέλουν, είτε όχι. Η αλήθεια είναι πολύ λαμπερή για να τη θολώσουν τα ψεύδη και οι διαστρεβλώσεις».

Αναλυτικά η δήλωση που φιλοξένησε η εφημερίδα Αιχμή:

Επιτέλους, ας σταματήσει η υποκρισία! Πολιτικές δυνάμεις, φορείς και πρόσωπα που στήριξαν ή ανέχθηκαν διά της σιωπής τους τη διάλυση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του νομού μας το 2013, με το διαβόητο Σχέδιο Αθηνά, να εμφανίζονται τώρα ανικανοποίητοι ή και επικριτικοί προς την ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ώσμωσή της με την επιστημονική έρευνα, που επιχειρείται με το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, που φαίνεται να επουλώνονται οι πληγές που άνοιξαν οι χωρίς αρχές ακροβασίες της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, και που διαμορφώνονται οι βάσεις για μια ορθολογική, ακαδημαϊκά συνεπή και βιώσιμη λύση του προβλήματος.

Ανήκουμε σε αυτούς που έχουν αγωνιστεί για μια τέτοια λύση – και όχι τώρα, όχι τους τελευταίους μήνες, όχι τον τελευταίο χρόνο, αλλά ήδη από το 2013. Σε διαρκή διάλογο -συχνά δύσκολο αλλά πάντοτε παραγωγικό- με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερομένους. Και συνδέοντας σταθερά την προσπάθειά μας αυτή με την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού μας, την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του και το μέλλον της νεολαίας του, και όχι με την προσωπική πολιτική μας διαδρομή.

Η λύση που διαμορφώνεται σήμερα, ικανοποιεί κατ’ αρχήν αυτούς τους στόχους: Ίδρυση Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών με τρία τμήματα στο Μεσολόγγι και τρία στο Αγρίνιο, προσανατολισμένα στην πρωτογενή παραγωγή και συμβατά με τις αντίστοιχες ιδιαιτερότητες των δύο περιοχών. Ίδρυση Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ένταξη σε αυτό του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, απόφαση ιστορική, θα λέγαμε, που απαντά θετικά και στις διεκδικήσεις των ίδιων των φοιτητών. Δημιουργία διετών τμημάτων για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων. Και δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου, που θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πόλου εκπαίδευσης και έρευνας στην περιοχή μας, σύμφωνα και με τις ακαδημαϊκές τάσεις στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό χώρο.

Απέναντι σε εξελίξεις τόσο σημαντικές για το παρόν και το μέλλον του νομού μας, θεωρούμε τουλάχιστον μικροψυχία το να υποβαθμίζεται και να εξαντλείται η όλη συζήτηση στον τόπο της μελλοντικής έδρας της καινούργιας Σχολής. Ένα ζήτημα, που θα αντιμετωπισθεί ώριμα στον κατάλληλο χρόνο και με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν ανήκουμε σε εκείνους που επένδυσαν την πολιτική τους σταδιοδρομία στην κολακεία του τοπικισμού. Δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Και όσοι ανακαλύπτουν δήθεν διαφορές μεταξύ των βουλευτών, θα πιούν ένα ένα τα πικρά ποτήρια, μαζί με εκείνους που βλέπουν να διαψεύδονται οι ελπίδες τους για διάλυση κάθε πανεπιστημιακής δομής στην Αιτωλοακαρνανία. Ό,τι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε με αγώνα και θα ριζώσει, είτε το θέλουν, είτε όχι. Η αλήθεια είναι πολύ λαμπερή για να τη θολώσουν τα ψεύδη και οι διαστρεβλώσεις.

Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου

Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 451 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.