Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:14 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 23:42

Μεσολόγγι: Στην ουρά… για το βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλο το ενδιαφέρον από τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες – Σε διάστημα περίπου ενός έτους έχουν υποβληθεί 169 αιτήσεις

Συνολικά 169 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο Δήμο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στο αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας και στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, από ενδιαφερόμενους πολίτες με χαμηλό εισόδημα, για το ειδικό βοήθημα  επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ενδιαφερόμενοι που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, υποβάλουν την αίτησή τους στην αρμόδια επιτροπή που έχει συγκληθεί από εκπροσώπους του Δήμου Μεσολογγίου και της ΔΕΗ και μέχρι στιγμής σε διάστημα περίπου ενός έτους, έχουν εγκριθεί 82 αιτήσεις ενώ έχουν απορριφθεί 85.

Η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εξετάζει τους ενδιαφερόμενους βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Η κατάθεση αιτήσεων συνεχίζεται, καθώς το μέτρο ισχύει επ’ αόριστον δεδομένου πως οι ανάγκες της κοινωνίας του Μεσολογγίου είναι μεγάλες.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

1: Δήλωση Εισοδήματος (Ε1)

2: Εκκαθαριστικό

3: Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)

4: Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α)

5: Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

6: Γνωμάτευση Πιστοποίησης ΚΕΠΑ

7: Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν αίτηση θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια. Συγκεκριμένα μέχρι τις 31/10/2018 να είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, η αποσύνδεση να αφορά την κύρια κατοικία του δικαιούχου, αθροιστικά πρέπει να πληρούνται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με την σύνθεση του νοικοκυριού και με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 (ΦΕΚ Β’128) Απόφαση  «Καθορισμός των ορών και των Προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Η κατάθεση των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά πραγματοποιείται στο αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Μεσολογγίου και στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά (Σταυροπούλου 31 – Ισόγειο). Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 26313 – 63426/26313 – 63417 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00π.μ. έως και τη 13:00μ.μ.  

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 545 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.