Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 00:47

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2 (Δηλώσεις Προπονητών)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δέλλας: «Έννοια του αρχηγού η προσωπικότητα του Βιεϊρίνια»

Το εγκώμιο του Αντελίνο Βιεϊρίνια έπλεξε ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η προσωπικότητα του Πορτογάλου είναι η έννοια του αρχηγού.

Αναλυτικά ο προπονητής των... καναρινιών μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε τα εξής: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παίζαμε με τον πρωτοπόρο και ξέραμε τις δυσκολίες. Όταν λέω καλό παιχνίδι εννοώ από θέμα έντασης και τακτικής. Σε αυτό το κομμάτι, το πλάνο μας ήταν από την αρχή να μπλοκάρουμε τον ΠΑΟΚ στα άκρα, στις πτέρυγες, εκεί που ήταν η δύναμή του. Νομίζω το καταφέραμε. Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως εμείς είχαμε την πολύ καλή ευκαιρία από στατική φάση.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, η μία εξουδετέρωσε την άλλη. Στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας το γκολ χωρίς να έχουμε απειλήσει ιδιαίτερα ανέβηκε η ψυχολογία μας. Θεωρώ ότι το ματς ξεκλείδωσε για τον ΠΑΟΚ με το απίστευτο γκολ που έβαλε ο Βιεϊρίνια. Εκεί φάνηκε η ποιότητα του ΠΑΟΚ και αυτό το γκολ έδωσε φτερά στον αντίπαλο. Εμάς έπεσε η ψυχολογία μας και από στατική φάση που ξέραμε από πριν αλλά ήταν πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε, ήρθε αυτή η ήττα. Δεν έχω κάποιο παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου. Ότι είχαμε πει το τήρησαν κατά γράμμα αλλά είναι κάποια πράγματα όπως αυτό το απίστευτο γκολ από εκεί που δεν το περιμένεις που γυρίζει την πλάστιγγα προς τον αντίπαλο. Ένα αντίπαλο που έχει πολύ εμπειρία και ποιότητα. Εμείς σε αυτό το κομμάτι αυτή τη στιγμή υστερούμε, ειδικά από την εμπειρία αλλά μέσα από αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές μας παίρνουν εμπειρίες και αυτό θα το βρει μπροστά ο Παναιτωλικός στο μέλλον. Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη και νομίζω ότι είναι ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και με την εικόνα του δίκαια θα στεφθεί πρωταθλητής».

Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε για τον Βιεϊρίνια, τόνισε: « Η ποιότητα και η προσωπικότητα του Βιεϊρίνια είναι η έννοια του αρχηγού. Δεν ξέρω αν είναι δικό του το πρωτάθλημα αλλά σίγουρα έχει μεγάλο μερίδιο από αυτό».

Λουτσέσκου: «Θα έπαιρνα σπίτι μου για γιο τον Βιεϊρίνια»

Απολαυστικός ήταν στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο να αναφέρει μεταξύ άλλων πως αν μπορούσε θα έπαιρνε σπίτι του για γιο τον Βιεϊρίνια!

Αναλυτικά ο προπονητής του «δικεφάλου του βορρά» μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε τα εξής:

Για τον Βιεϊρίνια: «Καταλαβαίνουμε τι κάνει, ξέρουμε τι κάνει η ομάδα που έχει κάνει δύο φανταστικές σεζόν. Δεν είναι μόνο η φετινή. Επιστρέφοντας θα πω για τον Βιεϊρίνια, ότι είναι ένας φανταστικός παίκτης, ένας φανταστικός άνθρωπος, μία τρομερή προσωπικότητα. Αν μπορούσα θα τον έπαιρνα σπίτι μου για γιο».

Για τη συνέχεια και το τελευταίο κομμάτι της σεζόν: «Από αύριο θα έχουμε ένα τριήμερο ρεπό. Θα επιστρέψουμε την Τετάρτη στο γήπεδο για προπόνηση και για να προετοιμάσουμε τα επόμενα παιχνίδια. Ακολουθεί μία δύσκολη περίοδος, με το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, που είναι επίσης στόχος. Τα πάντα θα κριθούν από εδώ και πέρα, αυτό έχω να πω εγώ. Θα παίξουμε με σκληρές ομάδες, αλλά θα πρέπει να βρούμε οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης, για να ανταποκριθούμε».

Για την αντίδραση της ομάδας μετά το 1-0: «Υπάρχουν τρία σημαντικά σημεία. Η αναστάτωση από το γκολ που ακυρώθηκε του Ακπόμ, το γκολ που ήταν κανονικό. Το πέναλτι, που δεν ήταν και η αντίδραση που βγήκε απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις. Το δεύτερο, είναι ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, με παίκτες που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και για αυτό ακριβώς παλεύουν. Και το τρίτο ήταν ότι γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε πει και μέσα στην εβδομάδα, ότι δεν θα έπρεπε να τα παρατήσουμε ό,τι και να γινόταν».

Για το γεγονός ότι φόρεσε το... σκούφο του στη διάρκεια του αγώνα: «Θα σας πω κάτι. Είμαι 51 ετών και ξεκίνησα να κρυώνω. Είχε υγρασία και νιώθω ότι κάτι αλλάζει για μένα. Θέλω περισσότερη άνεση, παρά να είμαι... εκλεπτυσμένος».

Για την αφιέρωση στον Μαουρίσιο: «Είναι μία νίκη για τον Μαουρίσιο. Με αυτό έπρεπε να ξεκινήσουμε κι απολογούμαι, γιατί ήμουν έτοιμος να απαντήσω στην ερώτηση σας. Είναι μία νίκη αφιερωμένη τόσο στον Μαουρίσιο, όσο και στον Βέρνμπλουμ. Έχουν υποφέρει και οι δύο πολλοί, αντιμετωπίζοντας δύσκολους τραυματισμούς. Ο Μαουρίσιο, ήταν και πέρυσι μαζί μας, στην πολύ πετυχημένη σεζόν της ομάδας, εκτός φυσικά από τον τίτλο που μας στέρησαν οι Επιτροπές. Όλοι οι παίκτες μας λείπουν. Ο Μαουρίσιο, ο Πέλκας, ο Βέρνμπλουμ, ο Καντουρί... Όλοι οι παίκτες μας λείπουν. Έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός δεσμός τόσο με την ομάδα, όσο και μεταξύ τους, αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να έρθουν ανά πάσα στιγμή και να μας δώσουν την ασφάλεια του αποτελέσματος».

Για την στήριξη και την αγάπη του κόσμου: «Νιώθω μία μεγάλη ευθύνη για να κερδίσω αυτόν τον τίτλο με την ομάδα. Το περιμένουμε πάρα πολύ καιρό και πρέπει να το κάνουμε και για αυτούς επίσης».

Για το ρεκόρ του ΠΑΟΚ και το ρόλο των μεταγραφών του Ιανουαρίου: «Πραγματικά, προσωπικά δεν σκέφτομαι τίποτα για το ρεκόρ ή τον αριθμό των νικών. Δεν είναι κάτι, το οποίο σκέφτομαι. Τα ρεκόρ αυτά είναι σημαντικά, αν συνδυαστούν και με την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό είναι το σκεπτικό, αλλά δεν το σκεφτόμαστε τώρα. Τι να πω για τον Σφιντέρσκι; Τον Ολιβέιρα; Τον Ενρίκε; Τον Μίσιτς; Για τον Ίνγκασον, τον Γιαννούλη; Όλοι έχουν μεγάλο μερίδιο στις νίκες μας αυτό το διάστημα.

Ο Ίνγκασον πιέζει πραγματικά τον εαυτό του πολύ, έχοντας μπροστά του παίκτες που ταιριάζουν απόλυτα. Όλα είναι σημαντικά... Το πως ζουν από τον πάγκο κάθε αγώνα, το πως είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Το κλειδί για το πρωτάθλημα, είναι ένα γκρουπ δεμένο, με καλή νοοτροπία για δουλειά και αυτό είναι το οποίο έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά».

Για τον διαιτητή: «Αυτό σημαίνει ότι είστε φαν του Παναιτωλικού και είστε στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα. Σας εύχομαι να παλεύετε κάποια στιγμή για τον τίτλο και να σας τον στερήσουν διαιτητές και να μπείτε σε ένα παιχνίδι μετά, όπου δεν θα υπάρχουν σωστές αποφάσεις. Δεν είπα κάτι στον διαιτητή. Είπα απλά για τις δύο λάθος αποφάσεις...».

gazzeta.gr

Διαβάστηκε 1102 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.