Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  5:37 μμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 21:43

Το σχέδιο για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία- Ανοιχτό το θέμα της έδρας της Γεωπονικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το φως της δημοσιότητας είδε το τελικό σχέδιο του υπουργού  Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόκειται για την πρόταση της Κυβέρνησης για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Αιτωλοακαρνανία . Η πρόταση έγινε  γνωστή στα μέλη της συγκλήτου με ενημερωτικό σημείωμα.

Πρωωθείται , όπως έχει εξαγγελθεί, η ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία, χωρίς να προτείνεται που θα είναι η έδρα της, σε Αγρίνιο ή Μεσολόγγι, ζήτημα για το οποίο υπάρχουν έντονες παρασκηνιακές διαφωνίες. Οι δυο πόλεις θα έχουν πάντως από τρία τμήματα της σχολής ενώ το 7ο θα εδρεύει στην Αμαλιάδα. Το γνωστικό αντικείμενο του ενός  τμήματος του Μεσολογγίου δεν έχει αποφασιστεί γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Το Αγρίνιο διατηρεί συνολικά τρία πανεπιστημιακά τμήματα αλλά θα αποχωρήσουν προς Πάτρα  το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος  και Νέων Τεχνολογιών.  Θα φιλοξενεί τα εξής τρία της Γεωπονικής Σχολής: Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ζωικής Παραγωγής και Φυτικής Παραγωγής.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια στο Μεσολόγγι που θα έχει τρία μόνο τμήματα και αυτό , αυτά της Γεωπονικής. Για την Τετάρτη 20 Μαρτίου προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει:

Α. Ιδρυση Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (1 Τμήμα) Έδρα:Πάτρα -Λειτουργία κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Β. Λειτουργία 8 σχολών με 37 τμήματα.

Γ. Τα 28 τμήματα  στην Πάτρα, 1 στον Πύργο, 2 στο Αίγιο, 3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ

  • Ινστιτούτο- Διαπανεπιστημιακό κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
  • Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
  • Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων
  • Ινστιτούτο Δια τμηματικό Βιοηθικής
  •  Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

esos .gr

Διαβάστηκε 730 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα