Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:23 πμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 09:46

Πριν πετάξετε τη φλούδα της μπανάνας, δείτε τα εκπληκτικά οφέλη της για την υγεία σας (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επόμενη φορά που θα φάτε μπανάνα, πριν πετάξετε τη φλούδα της επειδή τη θεωρείτε άχρηστη, λάβετε υπόψιν τα εξής:

Η μπανανόφλουδα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους κάλους, την ακμή, ακόμη και την ψωρίαση. Μπορεί επίσης να απομακρύνει χωρίς πόνο μια σκλήθρα ή ένα κομμάτι γυαλιού που μπήκε στο δέρμα σας.

Πιο αναλυτικά:

– Μπορείτε να αφαιρέσετε μια σκλήθρα ή κάτι που μπήκε στο δέρμα σας, π.χ. κομματάκι γυαλιού, χωρίς πόνο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φλούδα ώριμης μπανάνας. Η φλούδα της μπανάνας περιέχει ένζυμα που προκαλούν την αποβολή του αντικειμένου.

– Τοποθετήστε μια φλούδα μπανάνας κατά μήκος του ποδιού με την εσωτερική πλευρά της φλούδας να εφάπτεται στο δέρμα και από πάνω φορέστε μία κάλτσα. Αφήστε τη μπανανόφλουδα να δράσει όλη τη νύχτα για να αντιμετωπίσετε τις σκληρύνσεις και τους κάλους των ποδιών.

– Η φλούδα της μπανάνας ανακουφίζει τον πόνο και αντιμετωπίζει τις μελανιές. Ο λόγος είναι ότι περιέχει μείγμα ενζύμων που αραιώνουν το αίμα.

– Είναι φυσικό παυσίπονο. Για να ανακουφίσετε τον πόνο, τοποθετήστε τη φλούδα στο σημείο που αισθάνεστε πόνο.

– Λόγω των αντιοξειδωτικών και της βιταμίνης Α που περιέχει, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να θεραπεύσει την επιδερμίδα που πάσχει από ακμή.

– Η φλούδα της μπανάνας έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πόνο και τα φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

– Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που περιέχει, προστατεύουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα. Έχει επίσης φυσικά δροσιστική δράση, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που συμβάλλουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

– Προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες UV. Ο λόγος είναι ότι περιέχει λουτεΐνη, ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς.

– Η φλούδα της μπανάνας περιέχει τριπλάσια ποσότητα θρεπτικών συστατικών από το εσωτερικό της, τα οποία ωφελούν την υγεία του σώματος, της επιδερμίδας, των μαλλιών και των δοντιών.

http://medicalnews.gr

 

Διαβάστηκε 2086 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.