Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 18:45

Ολοκληρώθηκε με τη διανομή του λαδιού και… χορό η δράση αλληλεγγύης των μαθητών της Ματαράγκας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ματαράγκας, για ακόμη μια χρονιά, συγκέντρωσαν ελαιόλαδο από τα ελαιοτριβεία της Μακρυνείας ,το οποίο και διανέμουν σήμερα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας περατώνουν την πρωτοβουλία  τους, μοιράζοντας εδώ και λίγη ώρα το λάδι και τις ελιές  σε  εκπροσώπους από τα συσσίτια που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στο Χαμόγελο του παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, στον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου, στο Γηροκομείο Αγρινίου και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου.

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά στάθηκαν οκτώ ελαιοτριβεία της Μακρυνείας στα οποία τοποθετήθηκαν από τον μήνα Οκτώβριο του 2018 τα δοχεία συλλογής ελαιολάδου, ενώ παράλληλα μαθητές των σχολείων ,ανά ομάδες ανήρτησαν ανακοινώσεις – καλέσματα συμμετοχής σε καταστήματα της περιοχής και δημιούργησαν αφίσες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παραγωγών και τη συνακόλουθη συνεισφορά τους στο εγχείρημα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθηκαν στη μικρή εκδήλωση που στήθηκε στο σχολείο, ευχαρίστησαν από καρδιάς τα ελαιοτριβεία της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές για την ευγενική πρωτοβουλία.

Η διανομή γίνεται στον προαύλιο χώρο των σχολείων, όπου οι μαθητές με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διανομής, έστησαν χορό, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φετινή τους δράση.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 642 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.