Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 18:26

“Χελιδονίσματα 2019”: Παιδιά σε Αγρίνιο και Λεσίνι καλωσόρισαν τα χελιδόνια

Γράφτηκε από τον

Για ακόμα μια χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε στην εκδήλωση «Χελιδονίσματα» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Γενικός σκοπός της εκδήλωσης είναι το καλωσόρισμα την άνοιξη των χελιδονιών και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα μεταναστευτικά αυτά πουλιά.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων διοργάνωσε δύο ενημερωτικές επισκέψεις στο Νηπιαγωγείο Λεσινίου και στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.

H ανακοίνωση του Φορέα:

“Οι μικροί μας φίλοι αρχικά παρακολούθησαν την παρουσίαση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για τα πέντε είδη χελιδονιών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και τις απειλές που αντιμετωπίζουν στο δύσκολο ταξίδι τους από την Αφρική.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων με την οποία δώθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο προσδιορισμού των διαφορετικών ειδών χελιδονιών αλλά και στον τρόπο κατασκευής των φωλιών τους μέσα από την χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Ακολούθησε η κατασκευή χελιδονοφωλιάς από πηλό σύμφωνα με το πατρόν και της οδηγίες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και ενημερωτικά παιχνίδια.»

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 396 φορές
Κοινοποιησέ το
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.