Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 15:21

Απόστολος Κατσιφάρας: «Ακούμε τη φωνή των νέων – Στηρίζουμε την “Παγκόσμια Απεργία για το Μέλλον”»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει το στίγμα και στηρίζει τις διαμαρτυρίες της νεολαίας με τίτλο «Παγκόσμια Απεργία για το Μέλλον (#ClimateSrike, που συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες νέων παγκοσμίως, σήμερα, 15 Μαρτίου , με αίτημα πιο επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της αλλαγής του κλίματος.

«Υποστηρίζουμε πλήρως την έκκληση της νεολαίας μας για επείγουσα δράση για το κλίμα ως Περιφέρεια, αλλά και προσωπικά, τόσο ως Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής όσο και ως πολίτης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπληρώνει: «Η κλιματική αλλαγή είναι μια κρίση που απαιτεί άμεση δράση. Οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, έχουμε ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές και ακούμε την έκκλησή τους. Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις είναι το επίπεδο διακυβέρνησης πιο κοντά στους πολίτες, και μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστά στις προσπάθειες των κρατών και της ΕΕ, και πρέπει να υποστηριχθούν στην κατεύθυνση αυτή. Η τοπική δράση παραμένει ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της αλλαγής του κλίματος, καθώς παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής.».

Η πιο πρόσφατη επιστημονική έκθεση για την κλιματική αλλαγή, που δημοσιεύθηκε από την IPCC του ΟΗΕ τον Νοέμβριο του 2018, δείχνει ότι μένουν λιγότερα από 20 χρόνια για την αποφυγή μιας κλιματικής καταστροφής που θα καταστήσει μη διαχειρίσιμη την υπερθέρμανση του πλανήτη. Με τις τρέχουσες τάσεις, η παγκόσμια θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 3°C έως το 2100, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στη βιοποικιλότητά μας και καθιστώντας ανυπέρβλητα τα σοβαρά καιρικά φαινόμενα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Αναφερόμενος στις ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το θέμα, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε:

«Έχουμε θέσει υψηλά στις προτεραιότητές μας την αντιμετώπιση της Αλλαγής του Κλίματος που αποτελεί και έναν από τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, και μάλιστα η Περιφέρειά μας βραβεύτηκε το περασμένο Δεκέμβριο με το Βραβείο BRAVO Sustainability Award. Υλοποιούμε καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Έχουμε εγκαταστήσει έξυπνους μετρητές ενέργειας σε κτίριά μας. Προωθούμε την Ηλεκτρονική Περιφέρεια και τη μείωση τη χρήσης του χαρτιού. Έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμά μας και χρηματοδοτούμε ην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, νοσοκομείων και δημόσιων κτιρίων. Ενισχύουμε τις ΜμΕ για τη βελτίωση της ενεργειακής τους αποδοτικότητας. Προωθούμε την καινοτομία μέσα από την Στρατηγική μας Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3.

Οι περιφερειακές και τοπικές αρχές στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο στηρίζουμε πλήρως τη Συμφωνία του Παρισιού και ζητούμε φιλόδοξες κλιματικές δράσεις. Είμαστε μέρος της λύσης και δίνουμε καθημερινά το παράδειγμα. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ενισχυθούν οι ενωσιακοί και οι δημόσιοι πόροι, που θα επιτρέψουν στις Περιφέρειες και στις Πόλεις να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση, να δημιουργήσουν οικολογικές θέσεις εργασίας, να καταστούν ενεργειακά αποδοτικές και να μειώσουν περισσότερο τις εκπομπές τους».

 

Διαβάστηκε 470 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.