Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 13:58

«Η αρετή της υπακοής, κατά την διδασκαλία του αγιορείτου Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου» Ομιλία του π. Εφραίμ Σιμωνοπετρίτου στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο (Δευ 18/3/2019 18:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:30’ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, για την φετινή χρονιά, συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλητής θα είναι ο οσιολογιώτατος ιερομόναχος Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Θα αναπτύξει το θέμα: «Η αρετή της υπακοής, κατά την διδασκαλία του αγιορείτου Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου».

Ο π. Εφραίμ είναι λόγιος, αγιορείτης μοναχός, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Διακονεί τις τάξεις του Ιερού Κλήρου για περίπου 60 χρόνια από διάφορες θέσεις. Υπηρέτησε την Εκκλησία της Ελλάδος ως ιεροκήρυκας, πνευματικός και διδάσκαλος. Έχει μεταβεί για το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως σε Μητροπόλεις του εξωτερικού, όπως στην Αυστραλία, στην Αμερική και στον Καναδά.

Σημαντική υπήρξε η παρουσία του στην οργάνωση της νεοσύστατης Θεολογικής Ακαδημίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και στην λειτουργία της επί 10 έτη, απο το 1994 έως το 2004. Απο το 2004 έως το 2012 υπήρξε Οικονόμος στο μοναδικό Αγιορείτικο Μετόχι στην Αθήνα, το Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως του Χριστού στο Βύρωνα Αττικής.

Σήμερα παραμένει στο Άγιον Όρος και στην Ιερά Μονή της Μετανοίας του. Μετέχοντας στις δραστηριότητες της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας, ο σεβαστός Γέροντας Ελισαίος του εμπιστεύεται διάφορες πνευματικές και διοικητικές αποστολές Παράλληλα διακονεί το ιερό μυστήριο της Εξομολογήσεως, αναπαύοντας και στηρίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους και κυρίως νέους που αναζητούν την αλήθεια και την γνησιότητα του ορθοδόξου ήθους.

Διαβάστηκε 423 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.