Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 15:54

Ναύπακτος: Χρηματοδότηση πεζογέφυρας από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ποσού 171.684€

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, στη συνεδρίαση του το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου 2019, ενέκρινε την πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «Διαμόρφωση πεζογέφυρας–διαδρόμου (από την οδό Αγελάου έως την οδό Αρβανίτη) και αποκατάσταση πρόσβασης στις υπάρχουσες κλίμακες καθόδου στην παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο», συνολικού προϋπολογισμού 171.684 ευρώ.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση πεζογέφυρας σταθερού πλάτους από επαναλαμβανόμενα προκατασκευασμένα τμήματα (πλατφόρμες) που πρόκειται να συνδέσει το τμήμα του παραλιακού μετώπου στη θέση Γρίμποβο στη Ναύπακτο, ανάμεσα στις δημοτικές οδούς Αγελάου και Αρβανίτη και στην αποκατάσταση προσβάσεων στις υπάρχουσες κλίμακες προς την παραλία του Γριμπόβου.

Στόχος του έργου είναι να ενισχύσει την εικόνα του τμήματος της παραλίας που σήμερα είναι μη χρηστικό και παραμελημένο. Προβλέπεται να διαμορφωθεί μια αισθητικά άρτια κατασκευή με δυνατότητα αφαίρεσης και επαναφοράς του περιβάλλοντος στην αρχική του κατάσταση όποτε αυτό απαιτηθεί, η οποία θα εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή λειτουργικότητα και προσβασιμότητα σε πεζούς και ΑΜΕΑ, ενώ στο ποσό της χρηματοδότησης προβλέπεται και ο φωτισμός.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος : «Ένα έργο το οποίο υποσχεθήκαμε στον Ναυπακτιακό λαό μετά από σχεδιασμό φτάνει στο τέλος του. Κάτι που παλαιά φάνταζε ως ουτοπικό πλέον είναι πραγματικότητα. Η παρέμβαση αυτή σε συνδυασμό με την οδό Αποκαύκου και τις κάθετες οδούς θα αποτελέσουν μια ενότητα και έναν νέο προορισμό για τους συνδημότες μας».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Αντώνιος Φράγκος ανέφερε ότι : Μια κουραστική διαδρομή φτάνει στο τέλος της. Αφού εξασφαλίσαμε όλες τις αδειοδοτήσεις και ωριμάσαμε την πρόταση την πρόταση για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα. Η Ναύπακτος σύντομα αποκτά νέα πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

 

 

Διαβάστηκε 517 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.