facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Β΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ναυπακτίας με την συνεργασία και αρωγή των μαζικών ναυπακτιακών και άλλων φορέων και πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο 1 – 2 Μαρτίου 2019, διαπιστώνοντας ότι παρά τα μεγάλα βήματα τα οποία έχουν γίνει από τον Νοέμβρη του 1988 που έγινε το Α΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες και ευοίωνες προοπτικές για μια συνολικότερη ανάπτυξη.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Καλεί την πολιτεία να παράσχει αμέριστη οικονομική και επιστημονική βοήθεια για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας.
  2. Πιστεύει ότι η Ναυπακτία λόγω του ανάγλυφου και των φυσικών καλλονών της μπορεί με βασικό εργαλείο τον τουρισμό σε όλες τις εκφάνσεις του να γίνει πρότυπο αναπτυξιακής πορείας .
    Τούτο βεβαίως προϋποθέτει ένα ικανοποιητικό και ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο καθώς και έργα υποδομής που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα σταματήσουν την ερήμωση.
  3. Επισημαίνει τις δυνατότητες ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και γεωργίας σε νέα παραγωγικά προϊόντα καθώς και των άλλων παραγωγικών τομέων σε μικρότερη κλίμακα.
  4. Θεωρεί ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία σ΄ όλο το εύρος τους, λόγω των πολλών αρχαιολογικών μνημείων όλων των εποχών, των πέτρινων γεφυριών, των νερόμυλων, των μονοπατιών και των ιστορικών τεκμηρίων της Ναυπάκτου και ολόκληρης της Ναυπακτίας, των σχολικών μονάδων και του Τμήματος Τ.Ε.Ι., των δραστήριων επιστημονικών και πολιτιστικών σωματείων, μπορεί να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης.
    Η οργάνωση ενός Μουσείου Ιστορίας της πόλης θεωρείται επιβεβλημένη.
  5. Αναγνωρίζει τον κυρίαρχο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την θεωρεί ως ένα από τους κυριότερους πόλους ανάπτυξης.
  6. Τονίζει τη σημασία του πατριδοτοπικού κινήματος, μέτοικου και απόδημου, για την ανάπτυξη της Ναυπακτίας.
  7. Δηλώνει ότι η ανάπτυξη της Ναυπακτίας σ΄ όλους τους τομείς θα είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας πολιτείας, Ο.Τ.Α., μαζικών φορέων και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η ευαισθητοποίηση , η επαγρύπνηση και κινητοποίηση του Ναυπακτίτη και των συλλογικών Ναυπακτιακών οργάνων είναι ο ασφαλής δρόμος που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη.
  8. Διακηρύσσει ότι θα καταβληθεί συστηματική και συντονισμένη από όλους τους φορείς προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις για την πραγματοποίηση των πορισμάτων του Συνεδρίου. Εγκρίνει τη σύσταση συντονιστικού οργάνου με συνεργασία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας, των Ο.Τ.Α. και των συλλογικών και κοινωνικών φορέων, για την προώθηση της λύσης των προβλημάτων, όπως καταγράφηκαν και αναλύθηκαν στο Συνέδριο.
  9. Εκφράζει την ευχή να γίνει το Συνέδριο αφετηρία για την παραπέρα ανάπτυξη της Ναυπακτίας, να εδραιωθεί στη συνείδηση του Ναυπακτίτη ως εργαλείο ανάπτυξης και καταστεί μόνιμος θεσμός.

sinidisi.gr

Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr