Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 19:36

Έτσι δεν θα πάθετε σακχαρώδη διαβήτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχει ένας τρόπος να καθυστερήσουμε ή ακόμη και να αποτρέψουμε την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη και είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας!

Η προπόνηση με αντιστάσεις φαίνεται ότι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα συμβάλλοντας στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Diabetes/Metabolism Research and Reviews.

Σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη 172 άνθρωποι ηλικίας 55-75 ετών με προδιαβήτη μοιράστηκαν σε τέσσερα διαφορετικά γκρουπ: την ομάδα ελέγχου, την ομάδα αεροβικής προπόνησης, την ομάδα που έκανε προπόνηση με αντιστάσεις και μια ομάδα που έκανε αεροβική προπόνηση σε συνδυασμό με αντιστάσεις. Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούσαν το εκάστοτε πρόγραμμα με επίβλεψη επί 60′ τρεις μη συνεχόμενες ημέρες της εβδομάδας επί 24 μήνες.

Τα δεδομένα παρακολούθησης, διαθέσιμα για τους 137 συμμετέχοντες, έδειξαν ότι η συχνότητα του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 μειώθηκε κατά 74%, 65% και 72% στην ομάδα συνδυασμού αεροβικής και προπόνησης με αντιστάσεις, στην ομάδα προπόνησης με αντιστάσεις και σε εκείνη της αεροβικής προπόνησης, αντίστοιχα.

Τα δε ποσοστά μετά από 24 μήνες ήταν ακόμη χαμηλότερα – 21% στο γκρουπ της συνδυαστικής προπόνησης, 26% σε εκείνο της προπόνησης με αντιστάσεις και 22% στην ομάδα της αεροβικής συγκριτικά με το ποσοστό 69% της ομάδας ελέγχου.

Συγκριτικά με την μεμονωμένη αεροβική προπόνηση η έρευνα έδειξε ότι η προπόνηση με αντιστάσεις καθώς και ο συνδυασμός της με την αεροβική καθίσταται πιο αποτελεσματικός για την αποτροπή της εκδήλωσης του σακχαρώδους διαβήτη σε ασθενείς που βρίσκονται ήδη στο στάδιο του προδιαβήτη. «Δείξαμε ότι η προπόνηση με αντιστάσεις είναι μια αποτελεσματική επιλογή που αποτρέπει ή καθυστερεί την εκδήλωση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2» αναφέρουν οι ερευνητές.

http://medicalnews.gr

 

Διαβάστηκε 1689 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.