Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:08 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 17:57

Ξεκίνησαν oι εργασίες για τον φωτισμό της Γέφυρας Τατάρνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για τον φωτισμό της περίφημης γέφυρας Τατάρνας στα σύνορα των νομών Ευρυτανίας – Αιτωλοακαρνανίας. Πρόσφατα υπήρξε η υπογραφή της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία και με ένα κόστος γύρω στις 50.000 ευρώ περίπου. Πλέον η διέλευση των οδηγών θα είναι ασφαλής και θα δώσει μία μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τα υλικά που θα τοποθετηθούν θα είναι τελευταίας τεχνολογίας και με ιδιαίτερες αντοχές ώστε να μην επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες ώστε να γίνει σωστή εγκατάσταση και να αποφευχθεί το φαινόμενο συστολής-διαστολής.

Την πρωτοβουλία για τον φωτισμό της παγκοσμίου φήμης γέφυρας Τατάρνας την είχε πάρει ο εκπρόσωπος του συλλόγου φίλων γέφυρας Μανωλη, κ. Γρηγόρης Φέρρας και ο οποίος απευθύνθηκε απευθείας στην ηγεσία της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Υδροηλεκτρικών εργοστασίων της χώρας ώστε να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς η γέφυρα ανήκει σε δύο Δήμους (Αγράφων – Αμφιλοχίας) και σε δύο Περιφέρειες (Στερεάς Ελλάδας – Δυτικής Ελλάδας).

Πηγή: ditikievritania.blogspot.com

 

Διαβάστηκε 579 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.