Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 15:12

Αγρίνιο: Επίσκεψη του Γ. Παπαναστασίου στα έργα του ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην τελική ευθεία για την παράδοση της 2ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)  - Οικοτροφείων του Εργαστηρίου  «Παναγία Ελεούσα» βρίσκονται τα συνεργεία όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει  κατά την επίσκεψή του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης χτίζεται σε οικόπεδο 9.000 τ.μ  στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου, στο οποίο ήδη λειτουργεί μία Σ.Υ.Δ. από το 2013. Στη Στέγη θα διαμένουν 9 εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου που στερούνται γονεϊκής φροντίδας και θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο, κοιτώνες με λουτρά, τουαλέτες, υποδοχή, τραπεζαρία, κουζίνα, ιματιοθήκη, υπόγειο, γραφεία, κοινόχρηστα wc ενώ ο  χώρος θα είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις.  Για την είσοδο στο κτίριο έχει προβλεφθεί ειδική ράμπα για ΑμεΑ. Πρόκειται για ένα έργο   προϋπολογισμού 1.994.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου: «Υποκλίνομαι στη γενναιοψυχία και την αυταπάρνηση όλων όσων εργάζονται σκληρά για την λειτουργία του Εργαστηρίου. Η αγάπη που εισπράττουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το χώρο είναι συγκινητική. Είναι χρέος μας να απαντάμε με ευαισθησία στα αιτήματά τους. Ολοκληρώνουμε λοιπόν ένα σύγχρονο έργο για την ενίσχυση του Εργαστηρίου  «Παναγία Ελεούσα».  Κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά και λέμε ναι στην κοινωνική πολιτική με συνοχή και αξιοπρέπεια. 

Τα έργα που εκτελούνται στο Ψηλογέφυρο αποτελούν δικαίωση των εντατικών προσπαθειών μας. Στοχεύουμε πρωτίστως στην καθημερινότητα του πολίτη, στις αγωνίες και τις ανάγκες του. Σε συνεργασία με την διοίκηση του Παναγία Ελεούσα εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αναβάθμισης ακόμη περισσότερο των προσφερόμενων υπηρεσιών του Εργαστηρίου.

Τα αποτελέσματα είναι απτά και ξεκάθαρα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γιώργος Παπαναστασίου παρακολούθησε δραστηριότητες των νέων του εργαστηρίου και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη του Δ.Σ. και την επίτιμη πρόεδρο του «Παναγία Ελεούσα» Μαρία Τσούτσου: «Είμαστε ευγνώμονες για την συμπαράσταση που δείχνετε σε εμάς και στα παιδιά μας. Πολύ σύντομα θα ανοίξουμε ένα ακόμη σπίτι για τους νέους μας. Σας ευχαριστούμε που είστε πάντα δίπλα μας».

 

Διαβάστηκε 383 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.