Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:36 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 13:02

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR για το μεταναστευτικό ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Περιφέρεια Βρετάνης της Γαλλίας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019.

Στη διάρκεια των εργασιών ο κ. Κατσιφάρας πρόκειται να προεδρεύσει στη συνεδρία για το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας την ανάγκη να ενισχυθεί περισσότερο ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ευημερία των πολιτών, αλλά και το σεβασμό της νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις μεταφορές, την κλιματική αλλαγή, αλλά και τις προκλήσεις από το BREXIT για τις Περιφέρειες της CPMR.

Τι είναι η CPMR

Η CPMR είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1973, με στόχο τη συνένωση εκπροσώπων των Περιφερειών της Ευρώπης, κυρίως των παράκτιων περιοχών, που ενδιαφέρονται για την ισορροπημένη και πολυκεντρική ανάπτυξη της Ευρώπης και επιθυμούν, στο πλαίσιο αυτής της προοπτικής, να καθορίσουν και να προωθήσουν τα κοινά τους συμφέροντα.

Σήμερα η CPMR απαριθμεί ως μέλη 150 Περιφέρειες από 28 διαφορετικές χώρες (και κράτη-μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες), αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 200 εκ. πολίτες. Λειτουργεί τόσο ως δεξαμενή σκέψης των Περιφερειών, όσο και ως λόμπι των Περιφερειών.

Η CPMR διαρθρώνεται σε έξι Γεωγραφικές Επιτροπές. Μία εκ των Γεωγραφικών Επιτροπών της CPMR είναι και η Διαμεσογειακή Επιτροπή, που δημιουργήθηκε το 1990 για να εκφράσει τα κοινά συμφέροντα των Περιφερειών που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Διαβάστηκε 275 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.