Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:11 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 12:57

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας με έργα οδοποιίας και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων στην ημερήσια διάταξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η έγκριση προτάσεων για την ένταξη σειράς έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 16.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής) στην Πάτρα.

Ειδικότερα, μεταξύ των έργων που δρομολογούνται είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης των πυρόπληκτων οικισμών Κουνινά Κερνίστα Λόφος και Καλυβίτης στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, όπως και στην Τ.Κ. Άνω Διακοπτού». Αντιστοίχως το περιφερειακό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρεμβάσεων για βελτιώσεις οδικών αρτηριών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Επίσης, τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα προβλέπεται η αναβάθμιση των γηπέδων στο Τραγανό και στις Θίνες Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού, αλλά και η υποβολή πρότασης για ένταξη της αναβάθμισης του γηπέδου Παναιτωλικού και η διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων.

H ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 8/2019 Επερώτησης της Επικεφαλής  της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» κ. Αικατερίνης Χαμηλάκη με απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ.Χριστίνα Σταρακά, σχετικά με τη μη μεταφορά μαθητών Γυμνασίου των οικισμών Δαφνιάς και Τριχώνιο, Δήμου Αγρινίου, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 13/2019 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» κ.Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας  κ. Γρηγόρη  Αλεξόπουλο, σχετικά με την κήρυξη της Ανατολικής Αιγιάλειας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και με την Αντιπλημμυρική θωράκιση της Αιγιαλείας.
  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 11/2019 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την προώθηση-επίλυση των αιτημάτων αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής.
  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 14/2019 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» κ.Γεωργίου Χήνου με απάντηση από τους Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλ/νιας κα Χριστίνα Σταρακά, Αχαΐας  κ. Γρηγόρη  Αλεξόπουλο και Ηλείας  κ.Γεώργιο Γεωργιόπουλο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Μπαλαμπάνη, σχετικά με τους δασικούς χάρτες.
  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 9/2019 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» κ. Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου με απάντηση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού & Διοίκησης  κ. Δημήτριο Δριβίλα, σχετικά με την επιλογή Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Συζήτηση της υπ. αριθ. 10/2019 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, σχετικά με το σχέδιο επαναπλημμυρισμού Λίμνης Μουριάς.

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», Π/Υ: #1.100.000,00€#, ΣΤΗ ΣΑΕΠ 401 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΥΝΙΝΑ-ΡΑΚΙΤΑ-ΛΕΟΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΚΙΤΑΣ ΕΩΣ ΛΕΟΝΤΙΟ», Π/Υ #3.600.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

 

 

 

 

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙ ΜΠΑΓΙΑ- ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΛΥΣΙΜΑΧΙΑ», Π/Υ #2.100.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ – ΠΑΛΙΟΣΚΑΛΑΣ -ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ», Π/Υ #1.200.000,00€#, ΣΤΗ ΣΑΕΠ 001 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. Επιλογή της διαδικασίας και των κριτηρίων ανάθεσης δημόσιας σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο :  ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 33 ΠΑΤΡΩΝ-ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ, με Προϋπολογισμό (προεκτιμώμενων αμοιβών) : 1.900.000,00€ (με Φ.Π.Α.) και Κωδικό Έργου :        2018ΜΠ00100001 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 και στη ΣΑΜΠ 001.

  (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων

                         κ. Ιωάννης Λύτρας)

 

  1. Έγκριση τρόπου ανάθεσης του έργου με τίτλο: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΖΑΧΑΡΩΣ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ –ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» προϋπ/σμού 74.400,00€με ΦΠΑ, με ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν.4412/2016 σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων κάτω των ορίων και συγκεκριμένα με  συνοπτικό διαγωνισμό, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Ν.4412/2016 και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο με βάση την τιμή σύμφωνα με το άρθρο 95 του ως άνω νόμου.

                       (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

                                             Ηλείας κ. Γεώργιος Π. Γεωργιόπουλος)

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΥΡΓΟΥ - ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ- ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ  ΟΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ», Π/Υ #495.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

 

 

 

 

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΥΑ ΕΩΣ ΟΡΙΑ ΜΕ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», Π/Υ #1.200.000,00€#, ΣΤΗ ΣΑΕΠ 001 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                        & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΜΜΙΚΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΡΙΣΣΟ ΠΟΤΑΜΟ» Π/Υ #315.000,00€#,στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για το έργο «Σύνδεση λιμένα Αιγίου με αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών».

           (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

                                  Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

 

  1. Τροποποίηση της υπ αριθ 269/28-12-2018,  απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: « 1. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του: Υποέργου με α/α 5: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ Κ7 ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (Ε.Π.Π.) ΕΩΣ ΤΗΝ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ- ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (Ε.Ο. 33) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΜΠΡΑΙΙΚΑ», της Πράξης:      «ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ Κ7 ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (Ε.Π.Π.) ΕΩΣ ΤΗΝ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (Ε.Ο. 33) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΜΠΡΑΙΙΚΑ» Κωδικό Πράξης : στο ΟΠΣ ΕΡΓΟΥ : 5007745 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και 2. Υπαγωγή  της παρούσας απαλλοτρίωσης στις προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 7 Α του Ν.2882/2001».

          (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων

                                 κ. Ιωάννης Λύτρας)

 

  1. Ανάθεση παροχής υπηρεσιών Ανεξάρτητου Πιστοποιημένου Εκτιμητή του Μητρώου Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπ. Οικονομικών, προϋπολογισμού 10.000,00 € με το Φ.Π.Α. 24% για την σύνταξη έκθεσης εκτίμησης της αξίας απαλλοτριωμένων ακινήτων και των επικειμένων τους που απαλλοτριώνονται αναγκαστικά για το υποέργο: με α/α 5: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ Κ7 ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (Ε.Π.Π.) ΕΩΣ ΤΗΝ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ -ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (Ε.Ο. 33) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΜΠΡΑΙΙΚΑ» της Πράξης: «ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ Κ7 ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (Ε.Π.Π.) ΕΩΣ ΤΗΝ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (Ε.Ο. 33) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΜΠΡΑΙΙΚΑ» Κωδικό Πράξης στο ΟΠΣ ΕΡΓΟΥ : 5007745 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

  (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων

                         κ. Ιωάννης Λύτρας)

 

 

 

 

 

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης τροποποίησης οικονομικών στοιχείων του έργου με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΚΑΠ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Κ.Ε.: 2012ΕΠ00100055, ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ Π/Υ: #18.550.000,00€#) ΣΤΗ ΣΑΕΠ 001 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019 ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ 18.550.000,00€ ΣΕ 18.871.755,38€.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ» Π/Υ #15.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης τροποποίησης οικονομικών στοιχείων του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ Δ.Κ. ΤΡΑΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ», Π/Υ: #74.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΝΩΝ Δ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ», Π/Υ: #74.000,00€#,στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ», Π/Υ: #599.999,84€#, στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΠΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ», Π/Υ: #997.999,76€#, στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΕΛΑΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ) ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ» Π/Υ # 171.684,17€ #, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΣ - ΜΑΝΔΡΙΝΗΣ», Π/Υ #600.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ», Π/Υ #1.537.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

 

  1. α) Έγκριση αναγκαιότητας προκήρυξης εκ νέου, δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων της παρ. γ του άρθρου 5 του Νόμου 4412/2016, μέσω ΕΣΗΔΗΣ, για την επιλογή αναδόχου και έγκριση του τρόπου δημοπράτησης του έργου «Υλοποίηση ενεργειών επικοινωνίας, παραγωγής έντυπου υλικού προβολής, διοργάνωσης εκθέσεων, συναντήσεων και θεματικών εργαστηρίων και εκπόνησης μελετών» για τις δράσεις του έργου ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΙΔΕΩΝ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – BALKANET με Κωδικό Έργου: BMP1/1.2/2469/2017 και Κωδικό ΟΠΣ 5013497, στο πλαίσιο του  Διακρατικού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Balkan-Mediterranean 2014-2020», μέχρι του ποσού των 78.956.25 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. και

β) εξουσιοδότηση του  Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας κ. Γεωργιόπουλου Γεωργίου  για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης

                     (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

                                  Ηλείας κ. Γεώργιος Π. Γεωργιόπουλος)

 

  1. Έγκριση προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έτους 2019.

                          (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού

                                             & Διοίκησης κ.Δημήτριος Δριβίλας)

 

  1. Προένταξη δύο (2) νέων μελετών και ενός έργου στο  Ετήσιο  Επενδυτικό  Πρόγραμμα 2019 της ΠΕ Ηλείας/ Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας, ως ακολούθως:

            α) «Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθήσεων στον Επαρχιακό δρόμο Λατζόι

            –Χελιδόνι –Κρυονέρι –Λάλα στην είσοδο της Τ.Κ Κρυονερίου» με

             προϋπ/σμό 72.700,00€ , β)«Ολοκλήρωση μελέτης οριοθέτησης –

             διευθέτησης τμηματικά  του ποταμού Ενιπέα Π.Ε Ηλείας»   με  προϋπ/σμό

             74.400,00€ και γ) «Παρακαμπτήρια οδός Τ.Κ Κρυονερίου Δήμου Αρχαίας

             Ολυμπίας » με   προϋπ/σμό  74.400,00€.

  (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων

                         κ. Ιωάννης Λύτρας)

  1. Έγκριση Α’ Τροποποίησης Προϋπολογισμού της Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας έτους 2019.

           (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

                                  κ. Παναγιώτης Μπράμος)

  1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ – ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ – Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ» Π/Υ #175.000,00 €#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

                     (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης

                                         & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

  1. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 140/03-08-2017 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας  (ΑΔΑ:69ΒΓΛ6-Ι5Ξ) με θέμα  «Έγκριση  πρόσληψης δύο (2) δικηγόρων με πάγια αντιμισθία και σχέση έμμισθης εντολής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας /Νομική Υπηρεσία Π.Δ.Ε. (έδρα: Πάτρα ) και Γραφείο Νομικής Υπηρεσίας   ΠΕ Ηλείας  σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 43 του ν. 4194/2013) όπως ισχύει».

                          (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού

                                             & Διοίκησης κ.Δημήτριος Δριβίλας)

  1. Επικαιροποίηση της αρθμ. 127/2018 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με θέμα: Έγκριση Σχεδίου Δράσης των Συνοδευτικών Μέτρων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ για το έτος 2018 και έγκριση αναγκαιότητας για την υλοποίηση τους.

           (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

                                  Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

  1. Έγκριση τρόπου ανάθεσης ενός (1) Υποέργου με τίτλο: «Συντήρηση – Αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, καθαρισμός βλάστησης και φερτών υλικών σε δευτερεύοντα υδατορέματα και κλάδους αυτών ΠΕ Ηλείας έτους 2019-2020» και προϋπολογισμό Υποέργου: 5.000.000,00€, του Έργου με τίτλο: «Καθαρισμός – Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμάρρους Ν. Ηλείας», συνολικού προϋπολογισμού Έργου: 10.000.000,00€, που χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ 501,  με ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία άνω των ορίων του άρθρου 5, παρ. α του Ν.4412/2016 και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147/Α).

                     (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

                                           Ηλείας κ. Γεώργιος Π. Γεωργιόπουλος)

  1. Σύμφωνη Γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, για την 1η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019, του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ» της ΠΔΕ.

      (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

                           κ. Παναγιώτης Μπράμος)

  1. Έγκριση καθορισμού διεξαγωγής της δημοπρασίας σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 4412/2016 ως ανοιχτή δημοπρασία των 7 έργων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας.

            (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας

                                  Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

  1. Προένταξη νέου έργου στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα έτους 2019 Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

  (εισηγητής   :Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων

                         κ. Ιωάννης Λύτρας)

  1. Επικύρωση πρακτικών 20ης /2018, 21ης /2018, 22ης /2018, 23ης /2018, 24ης /2018,  25ης /2018   και  4ης /2019  συνεδριάσεων  Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Διαβάστηκε 254 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.