Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:16 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 18:03

Δ. Κωνσταντόπουλος: Το Υπουργείο να αποδεχθεί τα αιτήματα των φοιτητών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα της επικείμενης αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδασχολίασε μιλώντας στον “Αέρας Fm” o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να πρέπει να διασφαλιστεί η μορφή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία στο είδος του στον κόσμο. Ενώ υπογράμμισε πως “κόκκινη γραμμή” για τον ίδιο είναι τουλάχιστον η διατήρηση δύο Σχολών, στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, υπό το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αυτό μάλιστα εξήγησε ο Δ. Κωνσταντόπουλου βολεύει και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αφού ο νέος νόμος προβλέπει επιχορήγηση ανάλογη της χωρικής διασποράς. Αναφορικά με τις κινητοποίησεις των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Αγρίνιο, ο Δ. Κωνσταντόπουλος είπε πως οι φοιτητές έχουν δίκιο. “Θα πρέπει το Υπουργείο να αποδεχθεί το αίτημά τους για μετονομασία σε Μηχανικών Περιβάλλοντος, είναι τμήμα πενταετούς φοίτησης, το αντίκειμενο των σπουδών συνάδει με το αίτημά τους” είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το πιο σημαντικό από όλα είναι η κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

“Το Υπουργείο Παιδείας να κάνει για το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ό,τι έκανε στην Κρήτη”

Αναφορικά με τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι ο Δ. Κωνσταντόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μετά το “σχέδιο Αθηνά” υπάρχουν στο Μεσολόγγι εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τρία και τέσσερα τμήματα. “Η Πολιτεία θα πρέπει να επαναξιολογήσει τις κτιριακές της υποδομές του Μεσολογγίου” είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Υπογράμμισε μάλιστα με νόημα πως οι βουλευτές πληροφορούνται από το σπασμένο τηλέφωνο τα σχέδια του Υπουργείου και εξήγει πως ο ίδιος προτείνει αντί για τη συνένωση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Παιδείας να κάνει ό,τι έκανε στην Κρήτη και να πανεπιστημιοποιηθεί το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και να έχει έδρα στο Μεσολόγγι, που μπορεί να το υποστηρίξει από κτιριακής πλευράς.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αέρας Fm” o Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 876 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/