Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:59 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 17:20

Η αξιοποίηση της υδροπονίας και οι προοπτικές της στην περιφερειακή οικονομία - Οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Μπαλαμπάνης και Κ. Μητρόπουλος επισκέφθηκαν πρότυπη μονάδα στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίσκεψη στην εταιρία Πρότυπες Υδροπονικές Καλλιέργειες Μεσολογγίου Ι.Κ.Ε., στην περιοχή Μπούσι, πραγματοποίησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019. Ξεναγήθηκαν στους χώρους των θερμοκηπίων και του παρασκευαστηρίου, όπου παρακολούθησαν τα στάδια  παραγωγής - συσκευασίας άριστης ποιότητας ντομάτας και συγκεκριμένα  του είδους τοματίνια τύπου «ελιά», με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης «πρόκειται για μία καινοτόμο επιχείρηση, η οποία λειτουργεί αναπτυξιακά για την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και η οποία προσδίδει αξία τόσο στο παραγόμενο προϊόν όσο και στην κοινωνία, με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει. Η εταιρία αποτελεί παράδειγμα μίμησης για τους νέους ανθρώπους που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση προϊόντων».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ανέφερε ότι «η ανάδειξη και η αξιοποίηση της υδροπονίας δημιουργεί προοπτικές με υψηλές αποδόσεις στην τοπική και περιφερειακή οικονομία. Η μέθοδος αυτή μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις  στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων».

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας η μονάδα βασίζεται στις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η σύγχρονη μέθοδος της υδροπονίας συγκεντρώνει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συμβατική γεωργική εκμετάλλευση. Για παράδειγμα, η παραγωγή με τη μέθοδο της υδροπονίας επιτυγχάνει, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό της χρήσης φυτοφαρμάκων καθώς οι ασθένειες στα φυτά είναι σημαντικά λιγότερες, λόγω απουσίας του χώματος. 

Διαβάστηκε 355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.