Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:06 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 19:06

Στο «Αρχοντικό της λίμνης» με φόντο το πέλαγος της Αιτωλίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενας απογευματινός καφές στο «Αρχοντικό της λίμνης», έγινε η αιτία να μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος κον Κοσμά Τασούλη που έδωσε αρκετές πληροφορίες για τον χώρο και την ιστορία του στην Χρύσα Σπαή για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr


arxontiko 05
Τι προσφέρει το καταστημά σας στον πελάτη;

Το κατάστημα λειτουργεί από το πρωί στις 8:00 μέχρι να φύγει ο τελευταίος πελάτης το βράδυ. Ξεκινάμε από τον καφέ μας, έναν πολύ καλής ποιότητας καφέ μάρκας «LavAzza». Μπορεί να πιεί το ποτό του με το μεζεδάκι του, μπορεί να φάει ένα κρύο πιάτο ή ένα πρόχειρο μενού, όπως κλαμπ σάντουιτς, τοστ, γλυκά κουταλιού, ή γλυκά ταψιού δικά μας, όπως σοκολατόπιτες, πανακότα, κρέπες και μετά μπορεί να φάει κανονικά με κατάλογο εστιατορίου με πλήρες μενού όπως κρεατικά, θαλλασινά, ζυμαρικά, ριζότα κλπ.

Κάντε μας μια ιστορική αναδρομή για τον χώρο που βρίσκεται το Αρχοντικό;

Εδώ παλιά δεν υπήρχε τίποτα. Είχε στηθεί μια καντίνα πριν 15 χρόνια και προσέφερε μόνο σουβλάκια. Μια καντίνα με μερικά τραπεζοκαθίσματα, για κάποιον περαστικό που ήθελε να δεί την λίμνη ή κάποιον από την περιοχή που έκανε εδώ την βόλτα του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παλιότερα κάναμε μπάνιο εδώ, καθότι η παραλία προσφερόταν για αυτό.

Τι το διαφορετικό προσφέρει από τα άλλα μαγαζιά το δικό σας;

Είναι πολυχώρος, έχει παιδική χαρά, έχει ένα πολύ ωραίο χώρο με πλακόστρωτο έξω, είναι δίπλα στο νερό στην λίμνη στην παραλία, μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε ώρα ότι θες. Μπορείς να ρθείς το μεσημέρι, το απόγευμα να δείς το ηλιοβασίλεμα, το βράδυ να δείς το φεγγάρι. Επίσης προσφέρουμε, την φιλοξενία μας, την ζεστασιά των ανθρώπων που δουλεύουν στην επιχειρησή μας καθώς και την ποιότητα των προιόντων μας. Ολα αυτά θεωρώ ότι δημιουργούν ένα ξεχωριστό και ελκυστικό περιβάλλον για τον κάθε επισκέπτη μας.

Τι είδους εκδηλώσεις φιλοξενείτε στον χώρος σας;

Τα πάντα. Γάμους, βαπτίσεις, μνημόσυνα, συνεστιάσεις, χοροεσπερίδες, συναυλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θυμισέ μας μια μεγάλη εκδήλωση που φιλοξενήσατε στον χώρο σας και έκανε εντύπωση;

Ένα από τα μεγαλύτερα ή καλύτερα το μεγαλύτερο γεγονός ήταν όταν έφερα τον Πλούταρχο πριν τρία χρόνια. Είχαμε γύρω στις 5000-6000 άτομα, ήταν ασφυκτικά γεμάτος όλος ο χώρος. Παρόλα αυτά ανταποκριθήκαμε επάξια και πήραμε και συγχαρητήρια από τον κόσμο. Ηταν μια τέλεια εκδήλωση όπου πέρασαν όλοι καλά.

Ξέρουμε ότι φιλοξενείτε και εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου, πείτε μας και για αυτές;

Ναι. Φιλοξενούμε μια μεγάλη εκδήλωση το καλοκαίρι, την τελετή λήξης στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Εχουμε πολλά χορευτικά από όλο τον κόσμο και πολλούς επισκέπτες γενικότερα. Τα πάμε πολύ καλά. Τόσο στην εξυπηρέτηση όσο και στην οργάνωση. Τόσο ο Δήμος που κάνει την διοργάνωση, όσο και ο κόσμος που συμμετέχει μένουν όλοι πολύ ευχαριστημένοι.

Ποιό είναι το μυστικό που σας κρατάει στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια;

Θεωρώ η απλότητα. Οι ανθρώπινες σχέσεις που έχω με τους πελάτες μου, η ποιότητα των προιόντων, η εξυπηρέτηση, οι προσιτές τιμές. Οι τιμές είναι βασικό επιχείρημα, καθότι για να βγεί κάποιος με την οικογενειά του πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει και οικονομικά εκεί που θα πάει. Ο χώρος μας προσφέρεται για αυτό. Σήμερα που ο κόσμος βγαίνει σπάνια, προσέχει πολύ τις επιλογές του για αυτό και εμείς προσέχουμε και τις τιμές.

arxontiko 10

Γιατί λοιπόν κάποιος να προτιμήσει το Αρχοντικό για την βραδυνή του και όχι μόνο έξοδο;

Γιατί είναι ένας χώρος πολύ φιλόξενος, πολύ ζεστός, έχει άνετο πάρκινγκ, έχει παιδική χαρά, έχει άριστη εξυπηρέτηση, έχει πολύ καλή ποιότητα και έχει προσιτές τιμές και οικογενειακό περιβάλλον. Επίσης έχει μοναδική θέα της λίμνης, όλες τις ώρες τις ημέρας.

Θυμάστε κάποιο περιστατικό από επισκέπτες που αξίζει να αναφέρουμε;

Ναι. Λίγο παλιότερα ένα ζευγάρι από την Λαμία περνώντας τυχαία από την περιοχή μας, αναζήτησε κάπου να σταματήσει για φαγητό. Οδηγήθηκε από κατοίκους της περιοχής στο κατάστημα μας. Τους άρεσε πάρα πολύ η τοποθεσία, τόσο που κανονίσανε και παντρεύτηκαν εδώ κάνοντας το τραπέζι του γάμου τους στο καταστημά μας. Φυσικά είχαν κλείσει και στα ξενοδοχεία της περιοχής δωμάτια για τους καλεσμένους τους!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω επίσης αν το προσωπικό σας επιμορφώνεται σχετικά με την εξυπηρέτηση, την κουζίνα, τα απεριτίφ και όλα τα σχετικά;

Βεβαίως. Κάθε Κυριακή απόγευμα συναντιόμαστε και συζητάμε για τα τεκταινόμενα της εβδομάδος, αν πήγαν όλα καλά, αν είχαμε κάποιο πρόβλημα με πελάτη, αν ζήτησε κάποιος κάτι και δεν το είχαμε και όλα τα σχετικά. Επίσης μια φορά το μήνα κάνουμε ένα δίωρο σεμινάριο και στους καινούργιους που έρχονται αλλά και στους παλιούς για να τα φρεσκάρουν. Εξετάζουμε αν η επιχείρηση λειτουργεί όπως πρέπει, σύμφωνα με τα δεδομένα του κοινού και τις απαιτήσεις της εποχής. Σεβόμαστε τον πελάτη. Υπάρχουν πελάτες που μας επισκέπτονται από τότε που ξεκινήσαμε. Εμείς προσέχουμε τον πελάτη, είτε χαλάσει ένα ευρώ είτε πολύ περισσότερα. Σεβόμαστε όλους το ίδιο. Για μας μετράει πολύ το γεγονός όταν κάποιος έχει δυο ευρώ στην τσέπη του και τα δίνει σε εμάς, πρέπει να τον σεβαστούμε πολύ περισσότερο, από κάποιους που έχουν την όικονομική άνεση και την δυνατότητα να χαλάνε πολύ περισσότερα χρήματα.

arxontiko 001

Ποιά μεγάλα ονόματα φιλοξενήθηκαν στο χώρο σας;

Πιο παλιά είχα φέρει «Τα παιδιά της Πάτρας», τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Λευτέρη Μυτηλιναίο, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Κώστα Παπαδόπουλο και πολλούς ακόμα. Επίσης και πολλά σχήματα από την περιοχή. Πιο πολύ φιλοξενήσαμε εκδηλώσεις με έντεχνο και λαϊκό αλλά κάναμε και δημοτικές βραδυές. Πάντως θυμάμαι οτι με «Τα παιδιά από την Πάτρα» που είχαμε βάλει στόχο 2000 άτομα και ξεπεράσαμε τα 5000. Η ουρά των αυτοκινήτων ήταν ενάμιση χιλιόμετρο.

arxontiko 008

Κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνατε;

Κάναμε την «Γιορτή της Αθερίνας» πολλά χρόνια, καθώς και την τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ χορού.

Εχει κοινωνικό πρόσωπο η επιχειρησή σας;

Βέβαια. Θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά σε πολύ κόσμο που έχουν ανάγκη. Βασικά δεν έχουμε πει όχι σε κανέναν που μας ζήτησε βοήθεια και μπορούσαμε να την προσφέρουμε.

Κάποιες προσεχείς εκδηλώσεις;

Εχουμε χοροεσπερίδα στις 2/3 του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης στις 8/3 ημέρα της γιορτής της γυναίκας έχουμε μια εκδήλωση με τον Σύλλογο Γυναικών Παραβόλας, με ζωντανή μουσική και έχουμε επίσης πολλές εκδηλώσεις για Πάσχα και Καλοκαίρι.

arxontiko 09
arxontiko 004
arxontiko 002
arxontiko 005
arxontiko 006
arxontiko 007
arxontiko 004
arxontiko 004

arxontiko 14

arxontiko 15

arxontiko 16

arxontiko 17

arxontiko 18

arxontiko 19

arxontiko 20

arxontiko 22

 arxontiko 23

arxontiko 27

arxontiko 29

 arxontiko 32

 arxontiko 33

 arxontiko 34

 arxontiko 35

 arxontiko 36

 arxontiko 38

 arxontiko 39

 arxontiko 40

 arxontiko 41

 
Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 8372 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 02:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033