Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:50 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 19:05

Επαφές και στον απόηχο του συνεδρίου για τους φοιτητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε από το ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ το αναπτυξιακό συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας. Με την πεποίθηση ότι το Αναπτυξιακό Συνέδριο θα γίνει θεσμός, οι βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι η διερεύνηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αιτωλοακαρνανίας που δύναται να συμβάλλει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξή της.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ομάδα φοιτητών του ΔΠΦΠ που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε κινητοποιήσεις ζητώντας να μην καταργηθεί το τμήμα τους στο Αγρίνιο καθώς και την αναβάθμιση του πτυχίου τους, θέλησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης  και τους διοργανωτές του συνεδρίου. Στο περιθώριο αυτών των κινητοποιήσεων οι φοιτητές μίλησαν με την διοργανώτρια του συνεδρίου και εκδότρια της «Συνείδησης» Νάντια Σαμαρά και στην συνέχεια με τον υπουργό περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Ο κ. Δημαράς άκουσε τα αιτήματα των φοιτητών και δεσμεύτηκε να τα εξετάσει και να ενημερώσει την κυβέρνηση. Μετά από συνομιλία που διήρκεσε αρκετή ώρα οι φοιτητές αποχώρησαν και οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 415 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.