Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:29 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 18:41

Στη σκηνή του Κελάρι Athenaeum ο Αγρινιώτης Ανδρέας Κατερινόπουλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου

Ο Αγρινιώτης Ανδρέας Κατερινόπουλος επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στην φιλόξενη σκηνή του Κελάρι Athenaeum στην οδό Αδριανού, στο Θησείο για μια μοναδική live performance.

Συνθέτης, πιανίστας και performer – από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του – παρουσιάζει την μουσική παράσταση Anthology of Ηidden Songs (Ανθολογία των κρυμμένων τραγουδιών) και από τη σκηνή του Κελάρι Athenaeum υποδέχεται την Άνοιξη, ενώ μας υπόσχεται μια μαγική βραδιά.

Μια βραδιά που θα αποτελείται από δύο μέρη. Κινηματογράφος, φωτογραφία, cinematic themes όπως το soundtrack Dreams και η ζωντανή performance συναντιούνται στο πρώτο μέρος της ξεχωριστής αυτής παράστασης. Έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα του μινιμαλιστικού έργου Music for a Film στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Κατερινόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις (soundtracks) από την έως τώρα μουσική του πορεία ειδικά πειραγμένες δίνωντας έμφαση στον ηλεκτρικό ήχο της κιθάρας επενδύοντας σαφώς και στην «οπτικοποιημένη» εκδοχή της βραδιάς, επιστρατεύοντας δύο σημαντικούς καλλιτέχνες. Tον εικαστικό Ηλία Χατζηχριστοδούλου Director & Corporate Management του ADAF (Athens Digital Arts Festival) και τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Ρίζο.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Ανδρέας παρουσιάζει στο κοινό μερικά από τα ‘κρυμμένα’ του τραγούδια (hidden songs) όπως το τραγούδι Reflections και κάποιες αγαπημένες μελωδίες του Μπρόντγουέι. Με pop rock διάθεση κι επηρεασμένος από διάφορες μουσικές ‘με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή στη ζωή του’ όπως ο ίδιος λέει, δίνει μια νέα post rock τεχνοτροπία στην ενορχήστρωση της μουσικής του.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2016 όταν ο χαρισματικός Aνδρέας Κατερινόπουλος γοήτευσε το Αθηναϊκό κοινό, στην άκρως επιτυχημένη και εντυπωσιακή συναυλία του στο λόφο Νυμφών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με τίτλο 7 elements.

Προικισμένος με μία μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, συνομίλησε με το κοινό με πολύ ανθρώπινο και συγκινησιακό τρόπο, ‘ενορχηστρώνοντας’ μια νυχτερινή παρατήρηση στον Αττικό Ουρανό ως τον αστερισμό του Ωρίωνα.

Δύο χρόνια μετά, με την συνοδεία μίας εξαιρετικής ομάδας μουσικών που απαρτίζεται από τσέλο, κρουστά και κιθάρες, μπάσο, μαντολίνο και ηλεκτρονικά στοιχεία, ο Ανδρέας Κατερινόπουλος επιχειρεί μέσα από την παράσταση Anthology of Hidden Songs να παρασύρει το κοινό σε μια άκρως ατμοσφαιρική εμπειρία. Στο τσέλο είναι ο Κωνσταντίνος Χίνης, στις κιθάρες ο Κωνσταντίνος Χειμαριός και στα κρουστά ο Ιούλιος Γεωργακόπουλος.

Ιnfo:

Anthology of Hidden Songs
Andreas Katerinopoulos present

ΑTHENAEUM «Κελάρι»
Αδριανού 3, Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)
Ώρα έναρξης : 21:30
Είσοδος: 8,00 Ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες:
T: + Τηλ.: 210 3210 239  &   6945 160 385
w: http://www.athenaeum.com.gr/el/cellar/
f: @kelariath

Παίζουν:
Πιάνο-φωνή: Ανδρέας Κατερινόπουλος
Κιθάρες: Κωνσταντίνος Χειμαριός
Τσέλο: Κωνσταντίνος Χίνης
Κρουστά:Ιούλιος Γεωργακόπουλος
Video-Art by Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (Director & Corporate Management του ADAF (Athens Digital Arts Festival)
Photo credits: Κωνστανίνος Ρίζος / www.photomium.gr
https://web.facebook.com/events/1928096310652350/

Βρείτε τον Ανδρέα Κατερινόπουλο στα Social Media:
Facebook:@Andreas.Katerinopoulos
Twitter: AKaterinopoulos
Instagram:a.katerinopoulos_official
You tube channel:Αndrew Katerinopoulos

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα:

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από την κλασσική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική σκηνή, σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο, στην σύνθεση, το τραγούδι και την εμπειρία του στο θέατρο, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Η μουσική του περιγράφεται ως μινιμαλιστική, alt-classical, ambient και σύγχρονη. Σε ένα ευρύτερο φάσμα ατμοσφαιρικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός καλλιτέχνης συνδέει την μοντέρνα post-μινιμαλιστική σύνθεση με την κλασική μουσική, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, βαθιά συναισθηματικό και πλούσιο σε χρώματα και αναφορές αποτέλεσμα, αφήνοντας ανοιχτές διάπλατα τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και για μικρού μήκους ταινίες, ενώ έως σήμερα παρουσίασε δύο ολοκληρωμένα ορχηστρικά έργα. Επίσης έχει μελοποιήσει ποιήματα των Γ. Σεφέρη, F. G. Lorca, Κ. Π. Καβάφη και Κ. Καρυωτάκη.

Το 2017 δημιουργεί το amplified ensemble – ενισχυμένο σύνολο μουσικής και λόγου, έναν ιδιαίτερο θίασο που στόχο έχει να παντρέψει το Θέατρο με την Μουσική. Η πρώτη παράσταση του ensemble βασισμένη στα κείμενα του Ι. Καμπανέλλη και την μουσική του Β. Τσιτσάνη ανέβηκε στο faust theater (black box theater) σε σκηνοθεσία του ιδίου.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 585 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.