Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:13 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 17:48

Ο κομβικός Ντίας και ο «αθόρυβος» Τσοκάνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός μετρά επιστροφές που κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του.

Να… συνέλθει άμεσα καλείται ο Παναιτωλικός, καθώς μετά τη «βαριά» ήττα της Τρίπολης καλείται να επιστρέψει στις νίκες.

Μετά το 3-0 του «Θ. Κολοκοτρώνης» όπου υπήρξαν πολλά και σημαντικά προβλήματα στο τρανζίσιον, αποτυπώθηκε – εκ νέου – ανάγλυφα το κενό του Ντίας. Ο Ουρουγουανός που από εξτρέμ στο μέσο της σεζόν, έχει αναγορευτεί πλέον σε ένα 8αρι» ολκής και σε παίκτη-κλειδί της εν γένει «κυανοκίτρινης» λειτουργίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω καρτών έχασε τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια, όπου τα «καναρίνια» έχασαν στη Λιβαδειά (1-0), στην Τρίπολη (3-0) και παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στην ΑΕΛ. Στο ενδιάμεσο που αγωνίστηκε, ο Παναιτωλικός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ και επέστρεψε στην… κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα «φωνάζουν» πως η παρουσία του στο γήπεδο… ανεβάζει τον άξονα της ομάδας, όπου μετατοπίστηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου με τους Αρκάδες. Εκτοτε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. στο 3-0 της Νέας Σμύρνης και σε εκείνο του Ηρακλείου) ξεκινά δίπλα στον «κόφτη» και στα παιχνίδια που βρίσκεται στο γήπεδο ως κεντρικός χαφ, ο Παναιτωλικός δέχθηκε γκολ από την ραχοκοκαλιά μόνο στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό (το πρώτο του Ποντένσε) και από τον Απόλλωνα (η κάθετη του Ντεφεντερίκο στον Μπεντινέλι).

Αυτόματα η επιστροφή του ενόψει Πανιωνίου χαρακτηρίζεται… κομβικότατη, ενώ ενδέχεται να είναι διαθέσιμος και ο Τσοκάνης. Ο 28χρονος αριστερός μπακ μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία «αθόρυβη» δύναμη για τον Παναιτωλικό και δεν είναι τυχαίο πως τα διπλά του «Κλεάνθης Βικελίδης» και της Λαμίας έγιναν με εκείνον στο γήπεδο, όπως και το 2-2 του Περιστερίου.

Με τον Ντίας και ενδεχόμενος τον Τσοκάνη στο γήπεδο, οι Αγρινιώτες θα είναι αυτόματα… άλλη ομάδα.

Γ.Ντυμένος-gazzetta.gr

 

Διαβάστηκε 410 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.