Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:20 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 14:54

Δωρεάν παράσταση απο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Ναύπακτο για τους μαθητές των Λυκείων της πόλης (Τετ 6/3/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Δήμος Ναυπακτίας φιλοξενεί τη νέα παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το ΜΑΜ του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Τις δύο θεατρικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στις 06/3/2019, θα παρακολουθήσουν χωρίς εισιτήριο, οι μαθητές των λυκείων της πόλης μας.

Πρόκειται για ένα έργο παιδαγωγικής πλοκής με δυο σχεδόν αρχετυπικούς χαρακτήρες. Ο Ζοζέφ,  ο μοναχικός  μαθητής, και ο Μεγάλος, ένας  οδηγός σχολικού λεωφορείου αλλά ουσιαστικά ο σοφός δάσκαλος της ζωής.  Η μαγειρική δεν απευθύνεται μόνο στην γεύση, αλλά και στην γνώση,  είναι από μόνη της μια αυθεντική δημιουργία. Μέσα από επτά συνταγές μαγειρικής ο Μεγάλος θα «μπάσει» τον Ζοζέφ στην χαρές και στα ζόρια της ενήλικης ζωής. Όλη η παράσταση είναι ένα  περιπετειώδες ταξίδι μέσα στο μαγικό σχολικό λεωφορείο όπου όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Η  εφηβική αθωότητα και φαντασία συγκρούεται με την πάντα απαιτητική  πραγματικότητα , και έτσι προκύπτει  μια νέα ζωή, πιο πραγματική, η ενήλικη. Το «Μαμ» είναι το πρώτο θεατρικό κείμενο του Σάκη Σερέφα που τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007

 

Διαβάστηκε 445 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.