Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:39 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 12:48

Χρηματοδότηση 22 εκατ. ευρώ στους μικρομεσαίους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω ΕΦΕΠΑΕ – Σύντομα η προδημοσίευση πρόσκλησης για Πράσινες Επιχειρήσεις – Επιχειρήσεις Ανακύκλωσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην υπογραφή επιχειρησιακής συμφωνίας προχώρησαν την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διά του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), μέσω του προέδρου του Θωμά – Φωκίωνα Αλγιανάκογλου.

Με την συγκεκριμένη πράξη ο ΕΦΕΠΑΕ ορίζεται Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων, πόρων που ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και θα κατευθυνθούν στην τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω προσκλήσεων που θα δημοσιευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Εμπιστευόμαστε τα Επιμελητήρια. Είναι ισχυρή η πολιτική μας βούληση. Μόνο με συμπράξεις μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στην επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια, στην αναβάθμιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να δώσουμε ανάσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις, να γίνουν ανταγωνιστικότερες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Αντικείμενο του ΕΦΕΠΑΕ είναι η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων διαχείρισης έργων κρατικών ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», υπό την εποπτεία και ευθύνη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις εκχώρησης σε αυτόν, αρμοδιοτήτων Διαχειριστικής Αρχής.

Aπό την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη και στη στήριξή του, επισημαίνοντας: «Θα είμαστε δίπλα στη Διαχειριστική Αρχή και θα κάνουμε τα προγράμματα αυτά να «τρέξουν», όσο το δυνατόν καλύτερα, προς όφελος των επιχειρήσεων και της περιοχής. Είμαστε έτοιμοι, με την υπογραφή ξεκινάμε. Καλή αρχή να έχουμε».

Στον προγραμματισμό και τη συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου, τονίζοντας: «Κοινός μας στόχος είναι μπορέσουμε να απορροφήσουμε κονδύλια που θα τονώσουν την αγορά εργασίας, που τόσο τα έχει ανάγκη. Έχει προηγηθεί στενή συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ, έχουμε προγραμματίσει πως θα βγαίνουν οι προσκλήσεις . Προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου, το οποίο θα είναι ποιοτικό, αποδοτικό και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί».

Ήδη υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα ώστε μέχρι τέλος του μήνα να έχει γίνει η προδημοσίευση χρηματοδοτούμενου προγράμματος που αφορά Πράσινες Επιχειρήσεις – Επιχειρήσεις Ανακύκλωσης.

Τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και ΕΦΕΠΑΕ θα αποβεί προς όφελος της επιχειρηματικότητας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

«Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε. Επόμενη μέρα χωρίς να αλλάξουμε την παραγωγική δομή της χώρας, δεν θα υπάρξει. Είναι μονόδρομος η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Υπάρχει μια άψογη συνεργασία μεταξύ μας που είναι βέβαιο ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων -Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας.

Παρόντες στην υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας ήταν επίσης η Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Μάγδα Πετροπούλου και ο Διοικητικός Διευθυντής της Διαχειριστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων - πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Βασίλης Αϊβαλής και το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άρης Μαμασιούλας.

Aποσπάσματα δηλώσεων από την υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας,

 

Διαβάστηκε 392 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.