Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 12:05

Alma Anaptixis: Καθιερώνεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι ομιλητές σε καίρια ζητήματα για το νομό

Σε θεσμό υψηλού κύρους εξελίσσεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας που ξεκίνησε να διοργανώνει από το 2018 το Alma Anaptixis μιας και προσελκύει τη συμμετοχή μεγάλου επιπέδου προσκεκλημένων, όπως εκπροσώπων της Κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, γενικών γραμματέων υπουργείων, βουλευτών, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων της περιοχής, παραγόντων της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Το 2ο Αναπτυξιακό συνέδριο της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Μαρτίου 2019, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και δόθηκαν πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα που δομήθηκαν οι θεματικές ενότητες.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του 2ου συνεδρίου ήταν οι συνεργασίες πολλών φορέων και παραγόντων για την υλοποίησή του που ήταν:
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Κεντρική Ένωση Δήμων, Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, Δήμοι Αγρινίου, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ξηρομέρου, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΕΝΩΣΗ» Αγρινίου, Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.
Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς και αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη διοργάνωση υπογράμμισε ότι η κυκλική οικονομία και ανάπτυξη απαιτεί έναν σχεδιασμό που θα πρέπει να ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και να μην αφεθεί στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποιημένη λογική.
Της ομιλίας του κ. Δημαρά προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί των: Δημάρχου Αγρινίου, Προέδρου Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παπαναστασίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, του κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη, π. Υφυπουργού – Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κ. Γιάννη Κουτσούκου, π. Υφυπουργού – Βουλευτή Ηλείας, – Υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», της κας Χριστίνας Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, του κ. Νίκου Καραθανασόπουλου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ, του κ. Θανάση Χειμωνά, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η πρώτη θεματική ενότητα που οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, της οποίας την έναρξη έκανε ο πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής και αφορούσε στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
«Υπάρχουν πολλά εμπόδια στο δρόμο μιας γυναίκας προς την επαγγελματική καταξίωση. Το κυριότερο είναι η ισορροπία της οικογενειακής ζωής και της καριέρας, είπε η πρόεδρος του Ε.Ε. Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κ. Σοφία Οικονομάκου η οποία στην ομιλία της υπογράμμισε ότι η γυναίκα είναι η δύναμη της Ανάπτυξης».
Το εντυπωσιακό της ενότητας αυτής ήταν η παρουσίαση «φωτεινών» παραδειγμάτων γυναικών της Αιτωλοακαρνανίας της κας Δέσποινας Δημητριάδη και Αγαθής Νάκα, που μίλησαν για τις εμπειρίες τους, τη διαδρομή τους μιας και είναι επιχειρηματίες δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Το πρόγραμμα της 1ης ενότητας ήταν το εξής:
• Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Σήμερα – Αναπτυξιακές δυνατότητες – Προοπτικές.
• Χαιρετισμός προέδρου Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή
Εισήγηση της κας Σοφίας Οικονομάκου – Προέδρου του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων γυναικών Επιχειρηματιών.
Εισήγηση με θέμα: «Γυναίκα Επιχειρηματίας και Νέα Τεχνολογία» της κας Ιωάννας Μπούκη, Εκπροσώπου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
-Παρουσιάσεις Γυναικών Επιχειρηματιών της Αιτωλοακαρνανίας
Συντονίστρια: Αφροδίτη Μακρυγιάννη, Μέλος της Δ.Ε. Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Υπεύθυνη ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων – Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στο Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.
Ο κρίσιμος ρόλος των κοινωνικών δομών, ως φορέων στήριξης και ενσωμάτωσης των ατόμων με Αναπηρία στην Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα ήταν το θέμα της 2ης θεματικής ενότητας, όπου ανεδείχθη το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Αγρινίου και τους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών της περιοχής.
Τόσο ο κ. Απ. Κατσιφάρας όσο και ο δήμαρχος του Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκαναν λόγο «για μια κοινή προσπάθεια που σήμερα έχει ορατό και χειροπιαστό αποτέλεσμα στο πολυδιάστατο έργο των κοινωνικών δράσεων και αλληλεγγύης.
Το πρόγραμμα της 2ης ενότητας ήταν το εξής:
• Κοινωνικές Δομές στην Αιτωλοακαρνανία – Δράσεις Αλληλεγγύης.
Ομιλητές:
• Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος
• Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας
• Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.»
• Επαμεινώνδας Τάνταρος, Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
• Διονυσία Σιαμαντά, Πρόεδρος Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» .
Συντονιστής: Σωτήρης Τριανταφύλλου, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, π. Πρόεδρος ΠΣΑΤ, μέλος Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών.
Οι πολιτικές ενέργειας, το φυσικό αέριο, οι Ενεργειακές Κοινότητες ήταν το θέμα της 3ης Ενότητας όπου αναλύθηκαν σε βάθος οι επιτυχίες σ’ αυτόν τον τομέα που επιτεύχθηκαν με προσήλωση στο στόχο και ευρεία διαβούλευση.
Το πρόγραμμα της 3ης Ενότητας ήταν το εξής:
• Ενέργεια – Περιβάλλον – Ενεργειακές Κοινότητες στην Αιτωλοακαρνανία
Ομιλητές:
• Νικόλαος Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ενέργειας & Περιβάλλοντος.
• Νικόλαος Καζαντζής, Διευθυντής Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ» Αγρινίου.
• Στυλιανός Μπλέτσας, Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.
• Νίκος Χούτας, Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας, Μέλος Δ.Σ. Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου.
Συντονιστής: Φώτης Μπερίκος, Δημοσιογράφος.

Οργάνωση: Alma Anaptixis
«Συνείδηση της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας» και «Freetypos», «Sinidisi.gr» και «Agriniotimes», «ΔΥΤΙΚΑ FM – 92,8», «LOUD FM – 98,2» «Agrinio 93,7»

Από αριστερά: Σοφία Οικονομάκου – Αφροδίτη Μακρυγιάννη –
Αγαθή Νάκκα – Δέσποινα Δημητριάδη
Από αριστερά: Νίκος Χούτας – Νίκος Μπαλαμπάνης – Στυλιανός Μπλέτσας –
Φώτης Μπερίκος – Νίκος Καζαντζής
Από αριστερά: Διονυσία Σιαμαντά – Γιώργος Παπαναστασίου – Απόστολος Κατσιφάρας – Σωτήρης Τριανταφύλλου – Γιάννης Φρέρης – Επαμεινώνδας Τάνταρος

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 565 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.