Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:27 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 22:59

Ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Πρωτογενούς Τομέα από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Πρωτογενούς Τομέα παραγωγής στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια των εργασιών της 1ης Εσπερίδας στην Κατοχή Οινιαδών ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος.

Όπως είπε,  ο Δήμος και η δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια ανέλαβαν και διοργάνωσαν με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον ενημερωτικές εκδηλώσεις που είχαν ως αντικείμενο θέματα που αφορούσαν τους αγρότες και την παραγωγή της ευρύτερης περιοχής. Αυτές οι πρωτοβουλίες, αποκτούν πλέον μόνιμο χαρακτήρα, καθώς αντικείμενο εργασίας του Γραφείου Πρωτογενούς Τομέα παραγωγής θα είναι  η ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, ελαιών/ελαιολάδου και άλλων προϊόντων, καθώς επίσης η συνεργασία με φορείς όπως η Περιφέρεια, οι αγροτικές ενώσεις και οι πανελλήνιοι Οργανισμοί συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το νέο Γραφείο –ανέφερε ο Νίκος Καραπάνος-, θα είναι στελεχωμένο με προσωπικό 3 ατόμων εκ των οποίων ένας Γεωπόνος, για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των παραγωγών. Όπως δε  τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η αγροτική παραγωγή έχει τον πρώτο λόγο στην τοπική οικονομία, αποτελώντας βασικό πυλώνα της. Στηρίζοντας τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα, στηρίζεται ταυτόχρονα το εισόδημα και η οικονομία της περιοχής. 

 

Διαβάστηκε 413 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.