Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 11:44

Στο Λονδίνο με πρόγραμμα Erasmus το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου υλοποιεί πρόγραμμα ERASMUS στο Λονδίνο με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στις υπηρεσίες της Υγείας στο σπίτι».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ροές. Σε κάθε ροή συμμετέχουν 16 μαθητές και τέσσερις καθηγητές. Οι δύο καθηγητές εναλλάσσονται ανά εβδομάδα. Η διάρκεια της κάθε ροής είναι 16 ημέρες.

Υλοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ροή από τις 2-2-2019 μέχρι τις 18-2-2019 και ακολουθεί η 2η ροή από τις 28-3-2019 μέχρι τις 12-4-2019.

Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, διατροφής και ξενάγησης καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα, ιδιαίτερα σημαντικό σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς.

Οι μαθητές μετακινήθηκαν από το Αγρίνιο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο ROYAL NATIONAL Λονδίνου.

Το πρόγραμμα των μαθητών περιελάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων στο κολέγιο Aid College που βρίσκεται στην περιοχή Butter Sea του Λονδίνου. Στο κολέγιο οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα «νέες τεχνολογίες στις υπηρεσίες της υγείας στο σπίτι».

Η εκπαίδευση των μαθητών βασίστηκε στην αλλαγή που συντελείται στη βρετανική υγειονομική περίθαλψη και η οποία πρέπει να έχει την τεχνολογία στον πυρήνα της.

Αυτή η ιδέα εντοπίστηκε από το Dignio το 2008 και συνεχίστηκε από τον Eric Topol στο βιβλίο του: Ο Ασθενής. Στο βιβλίο ο Topol οραματίζεται ένα μέλλον όπου η υγειονομική περίθαλψη θα συντελείται στα σπίτια των ανθρώπων και θα αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.

Η εκπαίδευση τους ήταν καθημερινή για μια εβδομάδα και περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Την έβδομη ημέρα της παραμονής των μαθητών στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση τους στα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Big Ben και το London’s Eye. Στη συνέχεια έγινε περιήγησή τους με λεωφορείο σε όλο το κέντρο της πόλης.

Η δεύτερη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ναυτικό Μουσείο, στο Μουσείο Επιστημών και στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Επισκέφτηκαν το Greenwich και την Οξφόρδη, όπου ξεναγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη, καθώς και το Notting Hill, τη γραφική αγορά Oxford Street, Tower Bridge, China Town και το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό.

“Οι μαθητές είναι κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία τους γιατί απεκόμισαν οφέλη τόσο εκπαιδευτικά και πολιτισμικά όσο και γλωσσικά.

Ευελπιστούμε το σχολείο μας να επιλεχθεί και μελλοντικά σε παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα” καταλήγει η ανακοίνωση του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 709 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.