Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 20:51

Σπήλιος Λιβανός: από τη χώρα λείπει η στήριξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την βαθιά του πεποίθηση πως η χώρα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει αν δεν δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του πρωτογενούς τομέα, εξέφρασε ο Σπήλιος Λιβανός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ionion fm και τους κκ Δημήτρη Στρουμπάκο και Αντώνη Γρηγορόπουλο, ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε για ακόμα μια φορά την ανάγκη το κράτος να δώσει χώρο και ανάσες στην επιχειρηματικότητα, υπογραμμίζοντας πως ένα από τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, όπως ήδη έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι η μείωση της φορολογίας. Μια μείωση που στόχο της θα έχει να αντιστρέψει τα αρνητικά αποτελέσματα της υπερφορολόγησης στην οποία επιμένει η κυβέρνηση και να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδιωτικών πρωτοβουλιών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του ΑΕΠ της χώρας.

Ο κ. Λιβανός, άδραξε την ευκαιρία να τονίσει τη σημασία που έχει η καλλιέργεια θετικής κουλτούρας γύρω από την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς την ώρα της συνέντευξης βρισκόταν στην εκδήλωση του παγκόσμιου προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece». Η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία, έδωσε την ευκαιρία σε 1800 μαθητές από 59 Γυμνάσια-Λύκεια της χώρας, να στήσουν μια Μαθητική Εμπορική Έκθεση, παρουσιάζοντας τις δικές τους «μαθητικές επιχειρήσεις» μέσα από τα δικά τους «περίπτερα». 

Ο υποψήφιος Βουλευτής σημείωσε την αξία που έχουν τέτοιου είδους δράσεις που τιμούν την επιχειρηματικότητα, καθώς όπως είπε «χρειαζόμαστε ανθρώπους με εμπειρίες από την αγορά, που μπαίνουν στην πολιτική για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που γνωρίζουν και όχι επαγγελματίες πολιτικούς.» Ο κ. Λιβανός, συνέχισε τονίζοντας πως «το μεγάλο πρόβλημα του κ. Τσίπρα και του επιτελείου του, είναι η αδυναμία σύνδεσής τους με την αγορά, καθώς δεν έχουν καμία σχετική εμπειρία.»

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Λιβανός συμφώνησε απόλυτα πως ο τόπος έχει μείνει πίσω τόσο σε υποδομές όσο και σε παραγωγή, σε αντίθεση με τις πραγματικές παραγωγικές δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας και των κατοίκων της, δηλώνοντας πως «μεγάλο κίνητρο για την υποψηφιότητά μου, είναι να καταφέρουμε να επαναφέρουμε ως πρωταγωνιστές την Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα, στον παραγωγικό χάρτη της χώρας.» Συνέχισε συμπληρώνοντας πως «η όλη δική μου προεκλογική καμπάνια στην Αιτωλοακαρνανία, είναι βασισμένη στην ανάδειξη της προσπάθειας ανθρώπων να βγουν μπροστά με τις δικές τους δυνάμεις και να γίνουν οι πρωταγωνιστές του αύριο.»

Κλείνοντας ο κ. Λιβανός διατύπωσε την άποψη πως με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα οδηγηθούμε σε εκλογές το Μάιο, σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να αποφύγει τη διεύρυνση της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία, μετά από ένα αρνητικό διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές. «Το επιτελείο του κ. Τσίπρα μετρά και ξαναμετρά με έρευνες αν η παροχολογία της κυβέρνησης μπορεί να αναστρέψει τη διψήφια διαφορά», αλλά όπως σημείωσε, όποτε και αν γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει με ισχυρή λαϊκή εντολή.

 

Διαβάστηκε 804 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/