Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 19:58

Σε πρώτο πλάνο η Αιτωλοακαρνανία

Εφαρμογή δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020

«Κανένα παιδί εκτός» διαβεβαιώνει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση που ορίζει τους Δήμους, εφαρμογής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας θα εφαρμοστεί στους Δήμους Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ξηρομέρου, Θέρμου και Αμφιλοχίας. Σε όλο δηλαδή το νομό μιας και ήδη από την τρέχουσα χρονιά η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση εφαρμόζεται στους Δήμους Ναυπακτίας και Ακτίου – Βόνιτσας.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.

xristos kolovos

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό νέο για την τοπική μας εκπαίδευση. Επί της ουσίας εφαρμόζεται στην πράξη ένας νόμος που ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός νηπιαγωγείου. Η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020 θα τεθεί σε ισχύ σε όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Μαΐου» δήλωσε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός.

Στο προνήπιο εντάσσονται παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2015 και αντίστοιχα στο νηπιαγωγείο όσα γεννήθηκαν το 2014.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 325 φορές
Κοινοποιησέ το
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.