Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:44 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 11:20

Πάνω από 3.700 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών – Από τη Δευτέρα στο Μεσολόγγι το Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περισσότεροι από 3.700 μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο και Ναύπακτο στο Θεματικό Πάρκο «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» , που από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και για δύο ημέρες «μετακομίζει» στο Μεσολόγγι.

Οι δράσεις του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο», ολοκληρώθηκαν σε Αγρίνιο και Ναύπακτο με τη συμμετοχή 1500 μαθητών. Πρόκειται για το πρώτο βιωματικό - διαδραστικό πάρκο, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος είναι οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στην χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Τηλεπαιχνίδια τύπου buzzer με αντικείμενο τον εθισμό, επιδαπέδιο παιχνίδι με μέγεθος όσο ένα δωμάτιο, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και εργαστήριο ζωγραφικής, είναι ορισμένα από τα έξυπνα παιχνίδια γνώσεων και δραστηριοτήτων για τους μαθητές που προβάλλονται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Στη συνέχεια, το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει από τις 13 μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2019 στο Αίγιο, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αλέκος Μέγαρης» και θα ολοκληρώσει τη διαδρομή του στον Ξενώνα Νεότητας Κλειτορίας στις 18 Μαρτίου 2019 τις δράσεις του.

Ο δεύτερος κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

 

Διαβάστηκε 341 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.