Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 20:18

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 105 - Φεβρουαρίου 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 105 τεύχος του ψηφιακού περιοδικού "ΠΡΑΣΙΝΟ - ΜΠΛΕ" τον Φεβρουάριο του 2019 με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ενδεικτιτκά αναφέρουμε:

EDITORIAL | Kάθε ημέρα «η Ώρα της Γης»

Κάποιοι αμφισβητούν ακόμα την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής. Λες και δεν την βλέπουμε κάθε ημέρα με τα ακραία επαναλαμβανόμενα καιρικά φαινόμενα και με τους πολίτες να προσπαθούν να επιβιώσουν όλων αυτών των συμφερόντων και των ανακατατάξεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι επιστήμονες πάντως συνεχίζουν να δηλώνουν ανήσυχοι για το μέλλον του πλανήτη. Εάν δεν μειώσουμε την κατανάλωση ορυκτών, εάν δεν μειώσουμε τα σκου-πίδια, εάν δεν σεβαστούμε τα δάση και τις θάλασσες, δυστυχώς θα επαληθευ-τούν και οι χειρότεροι φόβοι μας.Χαιρετίζουμε για μια ακόμη χρονιά την συμβολική δράση του WWF«Η Ώρα της Γης» που από το 2007 προτρέπει τους πολίτες του κόσμου να συμμετάσχουν μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας.Συμμετέχουμε, ελπίζοντας να είναι για τον κάθε ένα από εμάς «κάθε ημέρα η Ώρα της Γης» και όχι μόνο κάθε τέλος Μαρτίου. Να είστε καλά,

Τάσος Ξύδης Υπεύθυνος Έκδοσης

OIKOδράσεις | Οικοθέατρο 2019: Ξεκίνησαν με επιτυχία οι παραστάσεις...

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις της πολυβραβευμένης δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπά-κτου, που διοργανώνει για 9η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλε”.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, υλο-ποιήθηκαν οι θεατρικές παραστά-σεις του 2ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου τάξη Γ1’ καθώς και τάξη Γ2’ με τα έργα «H ψαρόσουπα» του Γ. Λεμπέση» και «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες» από τις Πολύχρωμες κηλίδες, Παιδική helmepa, αντίστοιχα.

OIKOθέμα| Δημιουργικές απόκριες απο τα χεράκια σας ...

Οι Απόκριες είναι η περίοδος διασκέ-δασης και χαράς και για μικρούς και για μεγάλους. Aς είναι το ίδιο δια-σκεδαστική και η προετοιμασία τους χωρίς περιττά έξοδα. Συχνά, αποκρι-άτικες στολές, μάσκες, γιρλάντες και κομφετί μπορεί να κοστίσουν μια μικρή περιουσία, τη στιγμή που θα μπορούσες να τα φτιάξεις μόνος σου με λίγη φαντασία και πολύ διάθεση. Με αυτό τον τρόπο, οι Απόκριες θα γίνουν μία από τις πιο δημιουργικές εποχές του χρόνου και από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις.

OIKOδράσεις | Κορινθιακός, η δική μας θάλασσα. καταγράφουμε τα σκουπίδια, καθαρίζουμε τις ακτές.

Μια ξεχωριστή δράση πρόκειται να ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου η οποία αφορά τον Κορινθιακό κόλ-πο. Μια δράση της Μη Κυβερνητι-κής Οργάνωσης ΟΖΟΝ η οποία σε συνεργασία με φορείς που δρα-στηριοποιούνται στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου πρόκειται για πρώτη φορά να καταγράψει με επι-στημονικό τρόπο στοιχεία που αφο-ρούν τη ρύπανση από θαλάσσια απορρίμματα. Η εν λόγο οργάνω-ση έχει ανάλογη εμπειρία στον ΒΔ Σαρωνικό κόλπο, την τεχνογνωσία,το κατάλληλο επιστημονικό προ-σωπικό καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να ηγηθεί και συντονίσει με επιτυχία τη δράση.

OIKOδράσεις | Mια ξεχωριστή ευρωπαϊκή εκδήλωση

Το ρόλο των μελών του Περιφερει-ακού Συμβουλίου «ανέλαβαν» μα-θητές από την Πάτρα, την Βερόνα της Ιταλίας, την Κωνσταντινούπο-λη της Τουρκίας, τη Σκόφια Λόκα της Σλοβενίας και την Καρακάλ της Ρουμανίας που συμμετείχαν στη συζήτηση, στην αίθουσα συνεδριά-σεων του Περιφερειακού Συμβου-λίου Δυτικής Ελλάδας, διατυπώνο-ντας τις θέσεις και προτάσεις τους με στόχο την προστασία του περι-βάλλοντος και του πιο πολύτιμου φυσικού πόρου, του νερού.

ΟΙΚΟδράσεις | Η Ώρα της Γης

Η παγκόσμια κινητοποίηση στην «Ώρα της Γης» για μία ακόμη χρονιά που διοργανώνει το WWF, δεν έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση για μια ώρα εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε μία χώρα που συμμετείχε σε αυτήν. Ο στόχος είναι άλλος. Η ευαισθητο-ποίηση των κυβερνόντων, των πο-λιτών και των επιχειρήσεων, για το υπαρκτό πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών αλλά και της υπερκατανά-λωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

OIKOπροορισμοί | ΒΑΡΑΣΟΒΑ,το Άγιο Όρος της Αιτωλοακαρνανίας!

Bρίσκεται στην είσοδο του Κορινθι-ακού Kόλπου, πάνω ακριβώς από τον όρμο της Καλυδώνας. Ένας με-γάλος πέτρινος όγκος, που είναι γυ-μνός και φθάνει τα 917 μ. ύψος, από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το τεύχος. Μπορείτε να το δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Διαβάστηκε 1119 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 23:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.