Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 18:58

Πρόταση για τρία “πράσινα σημεία” στο δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόταση στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας που αφορά τη «Δημιουργία Πράσινων Σημείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δικτύωσή τους» θα υποβάλλει ο δήμος Αγρινίου. Τα Πράσινα Σημεία του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με την πρόταση, θα είναι τρία. Το ένα θα δημιουργηθεί στη Νεάπολη, σε χώρο που ο δήμος Αγρινίου αγοράσει, και μάλιστα εκεί θα δημιουργηθεί και ο σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Τα άλλα δύο θα είναι πιο κοντά στον αστικό ιστό του Αγρινίου: το ένα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και το άλλο στην περιοχή του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Τα Πράσινα Σημεία του Δήμου Αγρινίου αποτελούν επιβεβλημένη δραστηριότητα από το Νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (2015), το ΠεΣΔΑΔυτ. Ελλάδας που προβλέπει 2 κεντρικά 1 κινητό και ευελιξία για δορυφορικά Πράσινα Σημεία καθώς και με το εγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης (ΤΣΔ) Αποβλήτων του Δήμου Αγρινίου για την επίτευξη των δεσμευτικών στόχων ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τη χώρα.

Το Πράσινο Σημείο στην περιοχή Γιαννούζι θα έχει αποθηκευτική ικανότητα περίπου 50 τόνους. Το έργο θα εξυπηρετεί τη Νότια περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου, τις Δημοτικές Κοινότητες Παναιτωλίου και Μακρυνείας και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή του Νότιου – Νοτιοδυτικού Δήμου Αγρινίου. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός 40.000 περίπου.

Το Πράσινο Σημείο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας θα έχει αποθηκευτική ικανότητα περίπου 50 τόνους. Το έργο θα εξυπηρετεί τη ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Δήμου Αγρινίου καθώς και τις τοπικές Κοινότητες Καμαρούλας, Αγίου Νικόλαου, Κοκκινοπυλίων, Παραβόλας, Νέας Αβόρανης και Καινουργίου του Δήμου Αγρινίου. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός 30.000 περίπου.

Και τέλος το Πράσινο Σημείο στην περιοχή της Νεάπολης θα έχει αποθηκευτική ικανότητα περίπου 50 τόνους Το έργο θα εξυπηρετεί τη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου καθώς και την ευρύτερη Βόρεια περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός 30.000 περίπου.

Τα αντικείμενα/απόβλητα που μπορούν οι πολίτες να αποθέτουν σε κάθε Πράσινο Σημείο διακρίνονται σε:
α. χρησιμοποιημένα αντικείμενα, τα οποία μπορούν να οδηγηθούν προς επαναχρησιμοποίηση,
β. χωριστά συλλεγέντα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα, τα οποία μπορούν να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή ανάκτηση, ενώ απαγορεύονται τα σύμμικτα αστικά απόβλητα.

Η πρόταση περιλαμβάνει και όλο τον βασικό εξοπλισμό για την άρτια λειτουργιά των πράσινων σημείων:
• Παλετοφόρο,
• κοντέινερς συλλογής υλικών.
• Δοχεία συλλογής βρώσιμων ελαίων και λιπών.
• κάδους συλλογής σύμμεικτων αποβλήτων 1200 lt.
• Δοχεία συλλογής ειδικών ρευμάτων αποβλήτων (λαμπτήρες, Απόβλητα Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), απόβλητα φορητών ηλ. στηλών και συσσωρευτών).
• Κλωβούς
• Ηλεκτρονική ζυγαριά παλετών 3 τόνων + Ηλεκτρονικό καταγραφικό σύστημα.
• Ελκυστή κοντέινερς (Όχημα μεταφοράς κοντέινερς).
• Ηλεκτρονικό υπολογιστή και λογισμικό καταγραφής και τήρησης αρχείου.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1869 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.