Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 18:57

Οι ενότητες του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι στόχοι του Συνεδρίου που θα γίνει στις 2 και 3 Μαρτίου

Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή δυναμική και αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων και προοπτικών της Αιτωλοακαρνανίας, οι Εφημερίδες «Συνείδηση της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας» και «Freetypos», τα portal «Sinidisi.gr» και «AgrinioTimes.gr», καθώς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «ΔΥΤΙΚΑ FM – 92,8», «LOUD FM – 98,2» και «Agrinio937 fm» διοργανώνουν στο Αγρίνιο το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στις 2 και 3 Μαρτίου 2019, στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι η διερεύνηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αιτωλοακαρνανίας που δύναται να συμβάλλει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξή της.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί και στελέχη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, συνεταιριστικές οργανώσεις, συζητούν και προσεγγίζουν καίρια θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διαμορφώσουν το πλαίσιο των πρακτικών που συνθέτουν το ανταγωνιστικό προφίλ της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και να προσδιορίσουν τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει σε εθνικό επίπεδο.

Οι ενότητες και οι ομιλίες του συνεδρίου προσανατολίζονται στους εξής άξονες:

-Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
-Αθλητικές Υποδομές
-Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης
-Ενέργεια και Περιβάλλον

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικοί, εκπρόσωποι όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης, παραγωγοί και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

Χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το Σάββατο, 2 Μαρτίου και ώρα έναρξης 17:00 μ.μ. και την Κυριακή, 3 Μαρτίου και ώρα έναρξης 09:00 π.μ.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Τ.Ε.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου», Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

 

Διαβάστηκε 624 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.