Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:54 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 17:44

Φιλαρμονική Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης»: Εγκαίνια του νέου χώρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσία του Δημάρχου Νικόλαου Καραπάνου, του Προέδρου Αναστασίου Σκαρμούτσου και της Αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου Σοφίας Λαναρά, του Μαέστρου Δημήτριου Τσιάντα καθώς επίσης  μελών και φίλων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια και η τελετή αγιασμού στην νέα αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου όπου στεγάζεται πλέον η δραστηριότητά της.

Ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος στο καλωσόρισμά του, μίλησε για την πλήρως ανανεωμένη και πολλά υποσχόμενη Δημοτική Φιλαρμονική, η οποία από την επανασύστασή της έως σήμερα, αριθμεί περί τα 50 μέλη με διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον. Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου αναφέρθηκε επίσης στις μέχρι σήμερα εμφανίσεις της Φιλαρμονικής «Χρήστος Καψάλης» οι οποίες όπως είπε άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με πόλεις ανά την Ελλάδα να έχουν ήδη απευθύνει προσκλήσεις συμμετοχής της σε τοπικές εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε δε τον κ. Δημήτρη Τσιάντα για την άψογη προετοιμασία και επιμελημένη εμφάνιση.

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος ευχαρίστησε επίσης θερμά για την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η οποία όπως είπε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Πολιτισμού της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η Δημοτική αρχή, με συνέπεια και τη βεβαιότητα πως αυτό το «κομμάτι» όχι μόνο θα πρέπει να συντηρηθεί αλλά να αναβαθμιστεί στο μέγιστο βαθμό, αποκατέστησε  πλήρως παλαιότερες δυσλειτουργίες και σήμερα παραδίδει στους πολίτες και ειδικά στους νέους, ένα νέο και λειτουργικό «κύτταρο» πολιτισμού και μουσικής παιδείας. «Αυτό άλλωστε αξίζει να έχει ο Δήμος μας, κι αυτό παραδίδουμε» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχόμενος μια καλή και δημιουργική χρονιά.

 

Διαβάστηκε 342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.