Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:24 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 18:11

Εβδομάδα πληρωμών για ΚΕΑ και Συντάξεις – Πότε πληρώνονται τα προνοιακά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι ισχύει με το επίδομα ενοικίου και το επίδομα παιδιού

Εβδομάδα πληρωμών διανύουμε, αφού μέχρι την Παρασκευή (1/3) αναμένεται να πληρωθούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για τον Φεβρουάριο, αλλά και οι περισσότερες συντάξεις του Μαρτίου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου και το επίδομα παιδιού. Πιο αναλυτικά:

ΚΕΑ Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019. Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Συντάξεις Μαρτίου

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου θα γίνεται η καταβολή των συντάξεων όλων των ταμείων στους δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 θα πληρωθούν οι συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και οι συντάξεις από τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ-ΟΓΑ, ενώ την Δευτέρα 4 Μαρτίου οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΕΠ.

Πότε πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα

Κάθε μήνα και σε σταθερή ημερομηνία (κοινή για όλη τη χώρα) θα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση του επιδόματος, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου είναι η τελευταία δίμηνη δόση των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία πληρώνονται σε περίπου 160.000 δικαιούχους.

Η πληρωμή για το δίμηνο Ιανουάριος –Φεβρουάριος 2019, αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο.

Ανοίγουν αιτήσεις για επίδομα ενοικίου και επίδομα παιδιού

Μέσα στην εβδομάδα ή το πολύ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ν’ ανοίξουν και οι πλατφόρμες για αιτήσεις του επιδόματος ενοικίου και του επιδόματος παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το επίδομα ενοικίου, συνολικά 259.631 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν από 70 ευρώ έως και 210 ευρώ μηνιαίως και η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου στους δικαιούχους.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται ν’ ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Α21, ενώ στις 25 με 27 Μαρτίου αναμένεται να πληρωθεί η πρώτη δόση του 2019 για το επίδομα παιδιού και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες πέντε πληρωμές. Σημειώνεται πως θα υπάρξει μια πληρωμή μέσα στην εβδομάδα, αλλά για όσους είχαν εκκρεμότητες με το Α21 του 2018 και έκαναν αίτηση ως 15/1/19 (για το 2018, όχι για το 2019).

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 642 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.