Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:50 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 15:25

Τελική – οριστική αδειοδότηση πεζογέφυρας Γριμπόβου – Υποβολή φακέλου για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω ΠΔΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 22/2/2019 απεστάλη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος θεωρημένη η μελέτη του έργου «Διαμόρφωση πεζογέφυρας- διαδρόμου (από την οδό Αγελάου έως την οδό Αρβανίτη) και αποκατάσταση πρόσβασης στις υπάρχουσες κλίμακες καθόδου στην παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο», σύμφωνα με την σχετική Υπουργική απόφαση.

Θυμίζουμε ότι η αρχικός σχεδιασμός του έργου από παλαιότερες δημοτικές αρχές και πάντα σε επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδίου και όχι σε μελέτη υλοποίησης αφορούσε επέκταση του υπάρχοντος ξύλινου διαδρόμου του Γριμπόβου μέχρι και το εσωτερικό του Λιμανιού, τοποθετώντας τον ξύλινο διάδρομο περιμετρικά του μνημείου.

Το γεγονός ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με απόφαση του δεν επέτρεπε την οποιαδήποτε μόνιμη παρέμβαση στο Λιμάνι σε συνδυασμό με την επικοινωνία που είχαμε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες μας διαβεβαίωσαν ότι σε καμία περίπτωση η πεζογέφυρα δεν θα έπρεπε να εκτείνεται μέχρι το τείχος του Λιμανιού εκπονήσαμε μια νέα πλήρη μελέτη, η οποία περιλάμβανε αρχιτεκτονική, στατική, Η\Μ και περιβαλλοντική μελέτη σύμφωνα με τις υποδείξεις των Υπηρεσιών.

Η πρόταση παρά τις τεράστιες αντιδράσεις αυτών που κατέχουν κατοικίες στην παραλία και όχι μόνο εγκρίθηκε από:

  1. Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων
  2. Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων
  3. Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος
  4. Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ)
  5. Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ)
  6. Σύμφωνη Γνώμη Λιμεναρχείου
  7. Υπουργείο Ναυτιλίας
  8. Τμήμα Λιμενικών Υποδομών Υπουργείου Ναυτιλίας

Για την έγκριση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 171.684,17€ διενεργήθηκε αυτοψία από το ΚΑΣ και το ΚΣΝΜ. Μετά την αυτοψία εκδόθηκε η σχετική Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε το έργο με κάποιες διορθώσεις, τις οποίες όφειλε να πραγματοποιήσει του ΔΛΤΝ και να εγκρίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, όπερ και εγένετο.

Στις 22/2/2019 το θέμα εισήχθη εκτός ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο και αφού έγινε η σχετική ενημέρωση στα μέλη, ομόφωνα ελήφθη η απόφαση να υποβληθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος «Ένα όνειρο δεκαετιών πλέον γίνεται πραγματικότητα. Η Ναύπακτος αποκτά νέα σημεία θέασης τόσο για τους Ναυπάκτιους, όσο και για τους επισκέπτες. Ένα αναξιοποίητο σημείο της πόλης πλέον μετατρέπεται σε στολίδι»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Αντώνιος Φράγκος επεσήμανε ότι «Το τέρας της γραφειοκρατίας νικήθηκε, ενώ κάμφθηκαν και οι αντιδράσεις όλων αυτών οι οποίοι σθεναρώς αντιστάθηκαν στην υλοποίηση του έργου. Με επιμονή και σωστό σχεδιασμό η θεωρία γίνεται πράξη».

 

Διαβάστηκε 448 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.