Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:06 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 15:10

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο Πρέσβης της Ουκρανίας - Συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα για εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα ισχυρά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσημης συνάντησης που είχε σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκίι Σουτένκο (Sergli Shutenko), με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Ο πρέσβης, κατά την επίσκεψή του, θέλησε να ενημερωθεί για τους τομείς που παρουσιάζουν αναπτυξιακές προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η περιοχή είναι η πρώτη που επισκέπτεται μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων, την προσπάθεια προώθησης των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και σε πολιτισμικά θέματα που προάγουν τους δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η αγροτική οικονομία, ο θρησκευτικός τουρισμός που μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις συνεργασίας και τόνισε ότι οι σύγχρονες υποδομές που διαθέτει πλέον η Δυτική Ελλάδα λειτουργούν ως αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.

«Είναι ώρα να ανανεώσουμε τις επαφές μας και να προχωρήσουμε σε νέα πρότζεκτ συνεργασίας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σουτένκο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νεώτερη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση στους επιμέρους τομείς συνεργασίας στον άξονα των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ενώ ο πρέσβης της Ουκρανίας κατά την επίσκεψή του στον Περιφερειάρχη συνοδευόταν από την Πρόξενο στην Ελλάδα Άννα Τισένκο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Φάρος» Μιχάλη Ροδόπουλο και τον Νικόλαο Καρακίτσο εκ των ιδρυτών του Συλλόγου που έχει έδρα την Πάτρα.

Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.