Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 22:12

Αγρίνιο: Σύσκεψη στο ΤΕΕ για τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτίριο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο για τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το μέλλον των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της πόλης.

Κύριο αίτημα του συνδέσμου Επιχειρηματιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΝΑ) που σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κάλεσαν σε αυτή τη σύσκεψη ήταν η ίδρυση Γεωπονικής Σχολής με έδρα το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, αλλά και παράλληλη ενσωμάτωση σ’ αυτό των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Νίκος Καζαντζής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Επιχειρηματιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Τσιαβίκος, το μέλος της πρώην Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Πιστιόλας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και πολιτευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που συζητήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη είναι οι προθέσεις του υπουργείου για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα στο επίκεντρο βρέθηκαν τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, οι φοιτητές των οποίων τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει έναν κύκλο κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι φοιτητές του ΔΠΦΠ καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μετέβησαν στο ΤΕΕ και επιχείρησαν να συμμετέχουν στη σύσκεψη, όμως δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, ενώ μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, τους ενεργήθηκε σωματικός έλεγχος.

Δείτε φωτογραφίες:

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1167 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 21:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.