Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 22:28

Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας – Αγρίνιο: Κατ’ οίκον Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για 200 ασθενείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενισχύεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου με προσωπικό – Νέα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο για έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό χώρο

Μία πολύ σημαντική είδηση έβγαλε η προχθεσινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, στο νοσοκομείο Αγρινίου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.

Κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη, στη νοσηλευτική μονάδα της πόλης, συζητήθηκε και το έργο που αφορά στην ανάπτυξη των δομών Ψυχικής Υγείας το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην εισαγωγή καινοτόμων κατ’ οίκον υπηρεσιών ψυχικής υγείας με την ενίσχυση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου με προσωπικό (δύο ψυχολόγοι, ένας νοσηλευτής Τ.Ε. και ένας κοινωνικός λειτουργός) καθώς και με την αγορά ενός αυτοκινήτου για τη μεταφορά του προσωπικού.

Περισσότεροι από 200 ασθενείς και οι οικογένειες τους, θα ωφεληθούν απ’ την εφαρμογή του προγράμματος που αποβλέπει στην κατ’ οίκον θεραπεία των ασθενών (ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία, κοινωνικοποίηση κ.α.) και την τακτική παρακολούθησή τους ενώ προβλέπονται και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το στίγμα της ψυχικής ασθένειας.

Σκοπός του έργου είναι ο περιορισμός του αριθμού των εισαγωγών και των ακούσιων νοσηλειών.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου Χρήστος Σκαμνέλος τόνισε στη «Σ»: «θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη για ψυχική βοήθεια. Κάποιους από αυτούς τους γνωρίζουμε και θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία να τους φροντίσουμε μέσα από τις κατ’ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ κάποιους άλλους μας τους φέρνει η αστυνομία. Με τη δυνατότητα που μας δίνεται, θα μπορούμε να προλαμβάνουμε, να πηγαίνουμε εμείς στα σπίτια τους και να τους παρέχουμε την ψυχολογική συνδρομή που έχουν ανάγκη, πριν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το τελευταίο μέτρο, τα εισαγγελικά δηλαδή μέτρα, συνέχεια των οποίων είναι τα άτομα αυτά να νοσηλευτούν σε κάποια κλινική μακριά από την περιοχή και τα δικά τους άτομα. Η στήριξη της περιφέρειας είναι εξαιρετική. Οι διαδικασίες για τις υπηρεσίες κατ’ οίκον «τρέχουν» ήδη. Μέσω ΑΣΕΠ θα προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας. Εκτιμώ πως τον επόμενο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχει ξεκινήσει η δουλειά μας στο πλαίσιο των κατ’ οίκον υπηρεσιών ψυχικής υγείας».

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 505 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.