Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 14:40

"Μάθε να είσαι πρώτα άνθρωπος και μετά επαγγελματίας", δηλώνει στο AgrinioBestOf.gr η νέα και δραστήρια στον επιχειρηματικό κλάδο Ειρήνη Παππά.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ειρήνη Παππά έχει τελειώσει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Κομοτηνή με κατεύθυνση την Διοίκηση Επιχειρήσεων και αυτή την εποχή έχει σε εξέλιξη ένα MBA εξ –αποστάσεως από την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην εταιρεία 6Π που εδρεύει στο Αγρίνιο, σαν βασικό στέλεχος. Η ίδια δηλώνει: «Αν υπάρχει κάτι το οποίο το αγαπάς, όπου και να είναι αυτό και υπάρχουν και οι άνθρωποι που σε αγαπούν και σε σέβονται, πρέπει να μένεις εκεί. Μας αρέσει να ζούμε μόνοι μας αλλά δεν μπορούμε να καταλήγουμε μόνοι μας. Είτε αφορά οικογένεια, είτε έρωτα, είτε φιλία, το πιο σημαντικό είναι να επιλέγεις να μένεις εκεί που νοιώθεις καλά. Εγώ επέλεξα να μείνω στο Αγρίνιο, να δραστηριοποιηθώ στην επιχείρηση της οικογένειας μου και να κατακτήσω τα όνειρα μου. Δηλαδή βρήκα την βάση και την δομή, όμως το όνειρο και το όραμα το πλάθω εγώ.»

6p images 01

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείται η εταιρεία σας ; ποιός την ίδρυσε και πού;

Η εταιρεία 6Π είναι παιδί της προϋπάρχουσας οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια, και δραστηριοποιείται στο κλάδο της παραγωγής και συσκευασίας εδεσμάτων και αλοιφών. Η εταιρεία λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και έχει την έδρα της στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Ζευγαράκι Μακρυνείας όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της οικογενειακής επιχείρησης.

Τι προϊόντα συσκευάζει η εταιρεία «6Π» και τα προωθεί στην κατανάλωση;

Παράγουμε εδέσματα και αλοιφές, δηλαδή τζατζίκι, τυροκαυτερή και προϊόντα μαγιονέζας. Επίσης  στο χώρο μας επεξεργάζονται και συσκευάζονται τυροκομικά προϊόντα.

Ενημερώστε μας λίγο για την ασφάλεια των προϊόντων σας;

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά HACCP με το σύστημα ISO 2200:2005 για την ασφάλεια και την υγιεινή των παραγόμενων προϊόντων. Γίνονται συνεχή έλεγχοι ασφάλειας των προϊόντων από ειδικευόμενους συνεργάτες.

Σε ποιές περιοχές δραστηριοποιείται η εταιρεία σας;

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αιτωλοακαρνανία, τη Πελοπόννησο, τα Ιόνια νησιά, τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, την Αττική, τις Κυκλάδες, καθώς και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης.

Θεωρείται ότι η οικογενειακή επιχείρηση είναι αυτή που θα επιβιώσει στην κρίση και γιατί;

Μια οικογενειακή επιχείρηση έχει θετικές πιθανότητες να επιβιώσει όχι μόνο σε περιόδους κρίσης αλλά και σε βάθος χρόνου γιατί η ταχύτητα ανταπόκρισης είναι μεγαλύτερη και το ενδιαφέρον για το μέλλον, μακροπρόθεσμα, ισχυρότερο. Με κάποιες προϋποθέσεις, να υπάρξει έγκαιρη αναγνώριση και ανταπόκριση σχετικά με τις συνέπειες της κρίσης και να υπάρξει ένας ισχυρός ηγέτης που θα ενώσει και θα παρακινήσει την οικογένεια στις δύσκολες αποφάσεις. Η επικοινωνία, ο σεβασμός και η άμεση προετοιμασία της διαδοχής μόνο θετικά αποτελέσματα θα επιφέρουν σε μια οικογενειακή – νοικοκυρεμένη επιχείρηση.

6p images 08

Πως βλέπετε την ανάπτυξη της εταιρεία σας μετά από πέντε χρόνια;

Η αλήθεια είναι ότι το όραμα μας είναι αρκετά απαιτητικό και αποτελεί μία πρόκληση για όλους μας. Η δημιουργία μιας πρωτοποριακής και κερδοφόρας εταιρείας με σεβασμό στον άνθρωπο, την παράδοση και το περιβάλλον όπου θα καταφέρει να ξεπεράσει τα σύνορα και θα γίνει αναγνωρίσιμη και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Ένα ακόμη πιο φιλόδοξο, απαιτητικό και επίπονο σχέδιο είναι να συμμετάσχω σε μία συνέργεια και συνεργασία ή δυνατόν και τη δημιουργία ενός νέου brand, με ό,τι δυσκολίες μπορεί να περιέχει αυτό,  με τοπικούς  παραγωγούς με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων και στην αναγνώριση του τόπου μου και εκτός Ελλάδος. 

Πιστεύεται ότι χρειάζεται διαρκής ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα σας;

Θεωρώ ότι η διαφήμιση είναι το σημαντικότερο στοιχείο που επηρεάζει το μείγμα μάρκετινγκ μιας επιχείρησης,  για να μπορέσει μια επιχείρηση να προσελκύσει την αγορά.  Η αγορά είναι πάρα πολύ μεγάλη, ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός, οπότε σίγουρα η διαφήμιση του προϊόντος κρίνεται μείζονος σημασίας. Μέσω της διαφήμισης στοχεύουμε στη δημιουργία μιας θετικής εικόνας για την επιχείρηση στο καταναλωτικό κοινό και στη δημιουργία ισχυρών «δεσμών» με τους πελάτες μας. 

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας έχει την πρέπουσα ανάπτυξη;

Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες επιχειρηματίες, ιδιοκτήτριες μικρών και μεγάλων καταστημάτων, ιδιοκτήτριες εταιριών, αλλά και γενικά υπάρχουν γυναίκες σε θέσεις πολύ σημαντικές και ζωτικές για τις επιχειρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει πολλές γυναίκες στον επιχειρηματικό χώρο ή τουλάχιστον δεν ήταν τόσο εμφανής. Αλλά είμαι σύμφωνη με τη φράση του λαού ότι <πίσω από ένα επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα>.

Τι σημαίνει το λογότυπο «6Π» της εταιρεία σας;

Ουσιαστικά το « 6» δηλώνει τον αριθμό των μελών της οικογενείας μας η οποία απαρτίζεται από έξη μέλη (δυο γονείς και τέσσερα παιδιά) που όλοι συνεισφέρουν στην επιχείρηση. Το «Π» δηλώνει το αρχικό του επωνύμου μας «Παππάς». Η επωνυμία αυτή ήταν επιθυμία όλων μας.

Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση για μια νέα κοπέλα να αποφασίσει να έχει δική της επιχείρηση από το να δουλέψει σαν υπάλληλος σε κάποια άλλη;

Αρχικά πρέπει να πω ότι έχω υπάρξει υπάλληλος στην εταιρεία των γονιών μου. Κάτι το οποίο με βοήθησε να μάθω πως λειτουργεί μια επιχείρηση από την βάση της. Έτσι έχω συμμετάσχει στην παραγωγή, στην γραμματειακή υποστήριξη, την διανομή προϊόντων και τις πωλήσεις. Ξέρω πως είναι να είσαι υπάλληλος καθότι όλα τα χρόνια που εργαζόμουν δεν υπήρχε καμία ιδιαίτερη μεταχείριση προς το πρόσωπο μου. Σίγουρα είναι δύσκολο το να διοικείς μια επιχείρηση γιατί έχεις περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις. Αλλά με καλή διάθεση, πολύ εργασία και υπομονή πιστεύω ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Γιατί δεν αποφασίσατε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία σε ένα μεγαλύτερο αστικό κέντρο με περισσότερες ίσως ευκαιρίες;

Καταρχάς υπάρχει μια υγιής οικογενειακή επιχείρηση η οποία έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να μου προσφέρει γνώση, εμπειρία, ασφάλεια και πολλές προκλήσεις. Μεγάλωσα μέσα σε αυτή την επιχείρηση και θεώρησα χρέος μου να την συνεχίσω. Για αυτό και οι σπουδές μου ήταν προς αυτή την κατεύθυνση καθότι ήθελα να συνεχίσω, ότι με υπομονή και επιμονή δημιούργησαν οι γονείς μου.

6p images 04

Συναντήσατε εμπόδια στην μέχρι τώρα πορεία της εταιρεία σας και πως τα επιλύσατε ;

Πάντα συναντάς εμπόδια. Η πρώτη μου δυσκολία ήταν η διαχείριση του θυμού και της παρορμητικότητας μου λόγω έλλειψης εμπειρίας και του νεαρού της ηλικίας μου. Η στήριξη της οικογένειας μου και των συνεργατών μου με βοηθά να ξεπερνώ τις δυσκολίες.

Ποιό είναι το μήνυμα της εταιρείας «6Π» στους καταναλωτές;

Ζούμε σε μια εποχή που όλα έχουν τυποποιηθεί και βιομηχανοποιηθεί. Βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας προϊόντα με τη δομή και την ποιότητα ενός σπιτικού φαγητού. Το πιο βασικό μας μότο και αυτό που θέλουμε να ξέρει ο κόσμος είναι ότι η ποιότητα, η παράδοση και οι θησαυροί της ελληνικής γης είναι η βάση της παραγωγής μας. Το μήνυμα μας είναι «Ποιότητα, παράδοση και Ελληνικό προϊόν».

Ποιό είναι το μήνυμα της Ειρήνης;

Μια φράση που χρησιμοποιώ συνέχεια και ακολουθώ στη ζωή μου είναι: «Πρώτα να μάθεις να είσαι άνθρωπος και μετά επαγγελματίας ή οτιδήποτε άλλο….»

6p images 02


Σε περίπτωση που θέλετε να πληροφορηθείτε για τις δραστηριότητες η να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της  http://6p-foods.com

6p banner

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 8133 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033