Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 00:08

Αγρίνιο: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση «Έξυπνες Πόλεις – Έξυπνες Συσκευές» στη Γλυπτοθήκη Καπράλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, το 2ο ΕΠΑ.Λ. σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, συνδιοργάνωσαν απόψε, εκδήλωση με θέμα: «Έξυπνες Πόλεις – Έξυπνες Συσκευές». Η άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Γλυπτοθήκη Καπράλου (Τέρμα Παπαστράτου). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Σπύρος Δενάζης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών. 

Οι έξυπνες πόλεις είναι μέρος της λεγόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, που γνωρίζει ραγδαία διάδοση σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Ξεκίνησαν από την Ευρώπη και μπορούν να βρεθούν παντού, αναζητώντας τρόπους για να εξυπηρετούν τις άμεσες ανάγκες των πολιτών.

Είναι οι πόλεις που παρέχουν στους πολίτες τους, ένα ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης, όχι με την έννοια μόνο της μείωσης της εγκληματικότητας, αλλά και από την άποψη της περιβαλλοντικής και ενεργειακής ασφάλειας, της πρόσβασης σε νερό, ηλεκτρισμό, αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εργασιακής ασφάλειας, πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 422 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.