Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 17:51

Χρηματοδότηση για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες Βόνιτσας και Παλαίρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η O.M. ΣΥΡΙΖΑ Ακτίου – Βόνιτσας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας καλείται να κάνει πράξη το δικαίωμα πρόσβασης και εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα  στις ακτές του Δήμου μας. Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα που της δίνεται και θα αφήσει κατά μέρος την προσφιλή δικαιολογία της για έλλειψη πόρων και χρηματοδότησης. Δικαιολογία που πια δεν πείθει κανέναν και δεν μπορεί να καλύψει την καταστροφική για τον Δήμο μας ανεπάρκειά της.
Αναλυτικά το κείμενο της απόφασης:
Η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης,Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 120.000 € προς τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας  στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργία Προσβάσιμων Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020»
Στο πλαίσιο του έργου θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών  στις παραλίες Βόνιτσας και Παλαίρου για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Στις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται περιλαμβάνεται η προμήθεια,εγκατάσταση και λειτουργία μη μόνιμων υποδομών και ειδικότερα
•-διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα,
•-αποδυτήρια – ντουζ, W.C  για ΑμεΑ,
•-ενημερωτικές πινακίδες – σήμανση, καθώς και  θα διαμορφωθούν 
•-διάδρομοι σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα
•-ειδικοί χώροι σκίασης 
 
sinidisi.gr
 
Διαβάστηκε 453 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.