Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:09 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 15:38

Απάντηση για τις εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με τη διακοπή εργασιών στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου - μετά από επίσκεψη εκεί του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα - γίνονται γνωστά τα εξής:

«Ο Περιφερειάρχης γνώριζε το αίτημα για διακοπή και επισκέφθηκε το έργο, προκειμένου να παρέμβει προς το ΤΑΧΔΙΚ για επίσπευση πληρωμής, με στόχο να αποφευχθεί η διακοπή των εργασιών.

Η αίτηση για διακοπή έγινε στις 31 Οκτωβρίου 2018, ενώ η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Μάλιστα, αυτό προκύπτει σαφώς και από το έγγραφο της Υπηρεσίας που επικαλείται ο κ. Φαρμάκης, περί απόφασης αποδοχής της Ειδικής Δήλωσης Διακοπής Εργασιών του έργου: «Επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου», (ΑΔΑ 6ΦΕΣ7Λ6-3Η9) όπου το σχετικό 2, αναφέρει:

«2. Το γεγονός ότι ο ανάδοχος υπέβαλε στις 31-10-2018 στη Διευθύνουσα Υπηρεσία τον 1ο λογαριασμό του εν λόγω έργου, ποσού 35.080,00 ευρώ με Φ.Π.Α, ο οποίος εγκρίθηκε αρμοδίως και απεστάλη προς πληρωμή του στο ΤΑΧΔΙΚ στις 14-11-2018. Ο λογαριασμός  αυτός δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.

Σύμφωνα με το άρθρο 152 του Ν.4412/2016, αν η πληρωμή ενός λογαριασμού καθυστερήσει χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, πέρα του διμήνου από την υποβολή του ή την επανυποβολή του, οφείλεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου Ζ του Ν. 4152/2013, τόκος υπερημερίας. Ο ανάδοχος μπορεί να διακόψει τις εργασίες, αφού κοινοποιήσει στη Διευθύνουσα Υπηρεσία ειδική έγγραφη δήλωση».

Είναι απόλυτα σαφές ότι αν είχε μελετηθεί το έγγραφο, θα είχε αποφευχθεί η σημερινή παραπληροφόρηση η οποία προφανώς μπορεί ν’ αποδοθεί στην άγνοια του κ. Φαρμάκη ή στην αγωνία του να επινοήσει κενά και παραλείψεις στη λειτουργία της περιφερειακής αρχής».

Eπισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Αιτωλοκαρνανίας.

 

Διαβάστηκε 438 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.