Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:37 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 18:25

Αγρίνιο: Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από το καλοκαίρι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, λειτουργεί η υπηρεσία, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα με δύο δικηγόρους και δύο οικονομολόγους

Από τον Ιούνιο του 2018, στο Αγρίνιο, ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.). Η υπηρεσία είναι νεοσύστατη καθώς μόλις εκδόθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη δύο νομικών και δύο οικονομολόγων για την καλύτερη υποστήριξη των δανειοληπτών. Στην υπηρεσία απευθύνονται αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τους δύο υπαλλήλους της υπηρεσίας, Παναγιώτη Καλιανέζο και Σπύρο Παπαδόπουλο (φωτο): «στους ενδιαφερόμενους δίνουμε κατευθύνσεις για το νόμο Κατσέλη, ο οποίος θα συνεχίσει να ισχύει ως έχει, έως τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να ωφεληθεί από όλες τις διατάξεις και να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του. Το ενδιαφέρον είναι ικανοποιητικό. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στην ερμηνεία κάποιον άρθρων και στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν έρθει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Οι περισσότεροι που απευθύνονται σε μας δεν έχουν πρόσβαση σε internet ή δεν έχουν την ευελιξία να γνωρίζουν που θα πρέπει να απευθυνθούν».

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Αγρινίου, αποτελεί παράρτημα της αρμόδιας υπηρεσίας των Αθηνών και έχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό χαρακτήρα φυσικών και νομικών προσώπων, που λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και υπερχρέωσης.

«Στην παρούσα φάση όλοι αναμένουμε τι θα γίνει με το νέο πλαίσιο. Μπορεί να δούμε και τα χρέη του 2018 μέσα στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Πρέπει να δούμε πως θα είναι και τι θα περιλαμβάνει. Αντίστοιχη στάση αναμονής κρατούν και οι τράπεζες με ότι αυτό σημαίνει» τόνισαν ο κ. Καλιανέζος και ο κ. Παπαδόπουλος.

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στον 2ο όροφο άνωθεν του παλιού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας (1ο χλμ Αγρινίου – Αντιρρίου και Δημάρχου Στέλιου Τσιτσιμελή).

Τα Κ.Ε.Υ.Δ. παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσεως) και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων». Ενημερώνουν τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων.

Μεσολαβούν, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών, και συνδιαλέγονται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης των οφειλών. Παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για την Εξωδικαστική Επίλυση Διαφοράς. Συμβάλλουν στην έγκαιρη παρέμβαση για άτομα ευάλωτα στην υπερχρέωση λόγω οικονομικών παραγόντων, όσο και για άτομα που αντιμετωπίζουν ξαφνικές δυσχέρειες.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 568 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.