Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:32 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 20:46

Ο Παπαστράτος στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ…

«Τα παιδιά που ξεκινούν για τη ζωή, πρέπει να πιστεύουν σε κάτι,

Να έχουν κάποιο ιδανικό, πέρα από τον πόθο της οικονομικής επιτυχίας…»

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός»  με την καθοδήγηση των φιλολόγων: Μαρίας Αγγέλη, Αγγελικής Δαλιάνη και του Διευθυντή: Γεωργίου Κομπορόζου παρουσίασαν το βιβλίο του Ευάγγελου Παπαστράτου:

Η Δουλειά κι ο Κόπος της. Από τη ζωή μου,Β’ Έκδοση,Εκδόσεις GEMA.Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του Ευ. Παπαστράτου. Είναι η ιστορία της ζωής του που θα μπορούσε, όπως γράφει στον επίλογό του, να πάρει τον τίτλο: «Ιστορία ενός φτωχού Ελληνόπαιδου που πρόκοψε δουλεύοντας».

Ξεκίνησε «ως κράχτης» στο μαγαζί του Παναγόπουλου σε ηλικία 12 χρονών και έγινε ο Μεγάλος καπνέμπορας και καπνοβιομήχανος… Ο Άρχοντας των Καπνών!

Από μικρός πίστεψε σε τέσσερα βασικά πράγματα: την εργατικότητα, την επιμονή, την υπομονή και την τιμιότητα.

Μέσα από την αφήγησή του στο πρώτο κεφάλαιο «ζωντανεύει» το Αγρίνιο στο τέλος του 19ου και στον 20ο αιώνα. Πολύ  άρεσε στα παιδιά η αναφορά του στα παιχνίδια των παιδικών του χρόνων και στο χαλκουνοπόλεμο…

Το βιβλίο παρουσίασαν οι μαθητές και μαθήτριες: Θεοδώρα Σκουτέρη , Ελευθερία Παύλου,  Εύη Τσαπραΐλη,  Κωνσταντίνα Ναστούλη,  Δήμητρα Πασχέντη και  Παντελής Μαμασούλας.

Συντόνισε: η Ειρήνη Βαρεμένου, μαθήτρια Γ Τάξης

Μετά  την παρουσίαση και οι  άλλοι  μαθητές που είχαν μελετήσει το βιβλίο διατύπωσαν τις σκέψεις,  τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς τους…

Ο Διευθυντής μίλησε  στα παιδιά και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας που θα αναδείξει και θα προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα… Ο Ευάγγελος Παπαστράτος πέρα από τα διδάγματα και τις εμπειρίες ζωής που καταγράφει σε αυτό το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο εργατικότητας, επιτυχίας και προσφοράς…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

P1

Οι ομιλητές από αριστερά: Πασχέντη Δήμητρα, Ναστούλη Κων/να, Μαμασούλας Παντελής, Παύλου Ελευθερία  και Βαρεμένου Ειρήνη  

P2

Η ομιλήτρια: Σκουτέρη Θεοδώρα, μαθήτρια της Γ’ τάξης

P3

Κέντημα «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και ΚΑΠΝΟΦΥΛΛΟ» της Βασιλικής Μπαρπαγιάννη  

P4

Οι μαθητές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την παρουσίαση…

 P5

P6

Εργασία του μαθητή της Β’ τάξης Μακρή Σταύρου

P7

Η Πολιτιστική Ομάδα με τις υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Αγγέλη, Αγγελική Δαλιάνη

και το Διευθυντή του Σχολείου : Γιώργο Κομπορόζο.

 

Διαβάστηκε 3582 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.